News

Drogat și fără permis, fiul unui consilier județean a ucis doi soți într-un accident. A fost plasat în arest la domiciliu

Procurorii nu au contestat decizia magistraților, deși din punct de vedere procedural ar fi putut să o facă. „S-a apreciat că nu se impune.”
01.09.2023 | 15:29
Drogat si fara permis fiul unui consilier judetean a ucis doi soti intrun accident A fost plasat in arest la domiciliu
Drogat și fără permis, fiul unui consilier județean a ucis doi soți într-un accident. Foto Stiri de Olt
ADVERTISEMENT

Drogat și fără permis, fiul unui consilier județean din Olt a ucis doi soți într-un accident, iar instanța a decis să îl plaseze în arest la domiciliu. Mai mult, procurorii nu au atacat decizia, deși ar fi putut să o facă din punct de vedere procedural.

Drogat și fără permis, fiul unui consilier județean a provocat un accident mortal

Accidentul mortal, provocat de tânărul de 28 de ani, a avut loc pe 27 februarie 2023, pe podul Olt. Bărbatul se afla la volanul unui bolid de lux, deși în acel moment avea dreptul de a conduce suspendat. Mai mult, el se afla sub influența substanțelor interzise când a intrat în mașina celor doi soți, de 73, respectiv 74 de ani.

ADVERTISEMENT

Inițial, tânărul a fost plasat în arest preventiv, măsura care a fost aplicată din data de 2 martie 2023. Însă, acum magistrații au înlocuit această măsura cu arestul la domiciliu, potrivit Știri de Olt.

Hotărârea luată de judecătorii din Balș pe 27 iulie a fost menținută pe 23 august. De altfel, sursa citată precizează că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș nu au contestat decizia.

ADVERTISEMENT

Ce susțin procurorii: „Probabil, s-a apreciat că nu se impune”

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătorie spun că decizia magistraților nu a fost contestată, deoarece nu s-ar fi impus, având în vedere „perioada lungă de detenție a șoferului drogat, de cinci-șase luni”.

„Mă aflam în concediu în acea perioadă, dar orice hotărâre este analizată într-o ședință și se apreciază dacă se impune sau nu calea de atac” , a transmis procurorul Daniel Gună, pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

„Probabil, s-a apreciat că nu se impune, raportat la perioada lungă în care a fost plasat în arest preventiv, de cinci-șase luni. Inculpatul are dreptul de a conduce suspendat pe toată perioada procesului.

Dosarul a fost în cameră preliminară, inculpatul formulând excepții, însă instanța le-a respins”, a adăugat reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătorie, cu privire la acest caz.

ADVERTISEMENT

Conform procurorilor, fiul consilierului județean este acuzat de ucidere din culpă, „două infracțiuni de conducere a unui vehicul de către o persoană care are acest drept suspendat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”

 

ADVERTISEMENT