News

Drumul național care se închide sâmbătă seara. Va fi tranzitat de două transporturi agabaritice

Un tronson din E85 va fi complet închis sâmbătă searăm între orele 18.00 și 22.00 din cauza unor transporturi agabaritice care vor avea loc pe DN2.
16.12.2023 | 16:55
Drumul national care se inchide sambata seara Va fi tranzitat de doua transporturi agabaritice
Poliția rutieră va supraveghea un transport agabaritic/ Foto: Inquam Photos - Virgil Simonescu
ADVERTISEMENT

Un tronson al DN2, parte a coridorului european E85, va fi complet închis, în cursul acestei seri, în intervalul orar 18.00-22.00. Este vorba de porțiunea din DN2 de la intersecția cu drumul județean 209D (Dărmănești) până la intersecția cu drumul național 29C (Siret), informează News.ro.

Măsura a fost luată pentru că acest tronson va fi traversat de două transporturi agabaritice. Un alt considerent este faptul că la punctul de trecere a frontierei de la Siret s-a format o coloană de 1.500 de autotrenuri care așteaptă să treacă granița cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Având în vedere necesitatea asigurării condiţiilor corespunzătoare de desfăşurare a traficului rutier pe drumul naţional DN2, existenţa unei coloane de ansambluri auto (T.I.R.) care staţionează pe zona DN2 P.T.F. Siret – Dărmăneşti (peste 1.500 ansambluri auto) şi existenţa a două transporturi agabaritice a căror însoţire trebuie efectuată pe relaţia DN2 – Mun. Suceava – P.T.F. Siret la data de 16.12.2023, în intervalul orar 18:00-22:00, sectorul de drum naţional DN2 va fi închis circulaţiei publice, pe zona cuprinsă între intersecţia acestuia cu DJ209D (localitatea Dărmăneşti) şi intersecţia acestuia cu DN29C (localitatea Siret)”, a anunțat poliţia judeţeană Suceava.

Vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 7,5 tone pot folosi rute alternative. Astfel, pentru deplasarea pe ruta Rădăuţi – Suceava poliţiştii recomandă ruta Centura Rădăuţi – DN2H – Milişăuţi – DN2K – Arbore – DJ178 – Botoşana – Comăneşti – DJ178A – Todireşti – Părhăuţi – Costâna – DJ209D – Dărmăneşti – DN2 – Suceava.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care vor să circule de la Siret la Suceava sau invers este recomandată următoarea rută ocolitoare: oraş Siret – DJ209D – Dărmăneşti – DN2 – Suceava. Traficul de mare tonaj (peste 7,5 tone) va fi complet oprit în intervalul orar 18.00-22.00.

Un alt transport agabaritic a fost făcut pe 13 decembrie, când un utilaja de 86 de tone a fost adus de la București la combinatul de ciment din comuna Tașca, județul Neamț, combinat aflat în proprietatea companiei Heidelbergcement, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Transportul agabaritic (cu depăşiri de lungime şi înălţime) a urmat traseul: Faur Bucureşti – A2 – Centura Bucureşti – DN2 – Afumaţi – DN2 – Râmnicu Sărat – A7 – DN2 – DN15D – Piatra Neamţ – DN15 – Bicaz – DN12C – Taşca (judeţul Neamţ)”, se spunea într-un comunicat al CNAIR.

Transportul s-a făcut pe durata a nu mai puțin de cinci zile, iar declanșarea operațiunii a fost amânată cu câteva zile din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Utilajul a fost transportat cu o escortă alcătuită din echipaje ale poliției rutiere.

ADVERTISEMENT

Trailerul lat de 6,1 metri a transportat o virolă, care este un cilindru realizat din foi de tablă nituite sau sudate, folosit în construcţii sau pentru depozitarea de combustibili şi lichide. Greutatea utilajului este de 86 de tone, lungimea de 23 de metri şi înălţimea de 4 metri.

ADVERTISEMENT