Sport

Duelul Erling Haaland – Kylian Mbappe, comparat cu rivalitatea Lionel Messi – Cristiano Ronaldo: „E un jucător cum nu a fost altul vreodată”

Duelul de la distanță dintre Erling Haaland și Kylian Mbappe a fsot comparat cu rivalitatea istorică dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.
19.05.2023 | 11:00
Duelul Erling Haaland  Kylian Mbappe comparat cu rivalitatea Lionel Messi  Cristiano Ronaldo E un jucator cum nu a fost altul vreodata
Duelul Erling Haaland - Kylian Mbappe a fost comparat cu rivalitatea dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a doborât record după record după ce a ajuns în tricoul lui Manchester City, iar atacantul norvegian a dat dovadă de o constanță incredibilă, reușind să se adapteze în lotul oricărei echipe. Rafaela Pimenta, moștenitoarea imperiului lăsat de Mino Raiola și agentul lui Erling Haaland, a vorbit despre viitorul fotbalistului, dar și despre duelul cu Kylian Mbappe.

Rafaela Pimenta, impresionată la maxim de Erling Haaland: „Este un jucător cum nu a fost altul vreodată”

Erling Haaland a reușit să marcheze 52 de goluri în toate competițiile în actuala stagiune la Manchester City, fiind unul dintre cei mai în formă jucători ai lumii. Rafaela Pimenta, agentul fotbalistului norvegian, pe care l-a cotat la un miliard de euro, a scos în evidență calitățile atacantului de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

„Haaland poate juca oriunde vrea el. Este un jucător cum nu a fost altul vreodată. Pentru mine, calitățile lui și capacitatea lui de evoluție sunt foarte impresionante. Este capabil să se adapteze rapid la un nou club, la o societate, la un antrenor… parcă ar fi fost mereu acolo.

Asta îi oferă multă liniște sufletească și îi permite să meargă mai departe. Este foarte calm în viața profesională și personală, are calitate, astăzi este în locul potrivit, cu echipa potrivită și antrenorul potrivit. În Brazilia spunem că cerul este limita. Cred că el va doborî toate recordurile”, a declarat Rafaela Pimenta, conform Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Duelul Erling Haaland – Kylian Mbappe, comparat cu rivalitatea Lionel Messi – Cristiano Ronaldo: „Este ceva foarte bun pentru fotbal”

Treptat, rivalitatea dintre Lionel Messi și Cristiano Ronaldo s-a stins, mai ales după ce atacantul portughez s-a transferat la începutul anului în Arabia Saudită, departe de fotbalul european. Erling Haaland și Kylian Mbappe, doi dintre cei mai în formă atacanți ai lumii, au venit din urmă, iar Rafaela Pimenta a comparat cele două rivalități.

Moștenitoarea imperiului lăsat de Mino Raiola a mărturisit că noua rivalitate este benefică pentru fotbalul mondial. „Cred că este ceva foarte bun pentru fotbal, după tot ce au dat Messi și Cristiano pentru acest sport prin rivalitatea lor, că acum și în următorii ani există duelul dintre Haaland și Mbappe.

ADVERTISEMENT

E bun pentru fotbal, pentru ei, pentru suporteri… pentru toată lumea. Bineînțeles, înțelegând mereu acea rivalitate într-un mod sănătos și cu respectul pe care îl mărturisesc unul față de celălalt. Campionii se gândesc întotdeauna la colectiv mai degrabă decât la nivel individual”, a mai spus Rafaela Pimenta.

„Haaland îl va depăși pe Messi ca performanțe?”. Ce a răspuns agentul starului norvegian

Întrebată dacă Erling Haaland va reuși să-i doboare performanțele lui Lionel Messi, Rafaela Pimenta a avut un răspuns elegant. Agentul atacantului nordic nu a vrut să creeze presiune în jurul tânărului fotbalist.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să creez presiune asupra lui Erling, presiunea nu îi face bine. Messi și-a făcut un drum, care este incredibil, iar Erling îl va crea pe al lui. Iar la sfârșitul carierelor lor vom vedea ce au făcut ei în mod egal, diferit și unde a ajuns fiecare. Acum fotbalul este diferit.

Pe vremea lui Pelé, nimeni nu-și putea imagina că un fotbalist poate juca până la 40 de ani, astăzi poate. Numărul de goluri înscris în trecut nu este același cu cel de astăzi. Este foarte dificil să compari jucători în momente diferite. Haaland va face tot ce poate face un jucător din generația lui și o va face la cel mai înalt nivel”, a încheiat Rafaela Pimenta.


  • Cotă MAXBET pentru Manchester City: 1,26 este cota pentru „1 solist” la meciul Manchester City – Chelsea

ADVERTISEMENT