Life

Dulceața care se prepară în 15 minute. Trucul secret al gospodinelor

Dulceața care este gata în doar 15 minute. FANATIK vă spune care este trucul secret al gospodinelor
14.08.2021 | 15:35
Dulceata care se prepara in 15 minute Trucul secret al gospodinelor
ADVERTISEMENT

Dulceața este dulcele copilăriei și s-a menținut în preferințele românilor de toate vârstele. În zilele noastre, gospodinele au găsit o modalitate prin care timpul de gătire se reduce considerabi, fără să afecteze consistența acesteia.

Rețeta este una foarte simplă și se prepară foarte rapid. În plus, este un desert delicios și accesibil.

ADVERTISEMENT

Dulceața care se prepară în 15 minute. Trucul secret al gospodinelor

În prezent, gospodinele au descoperit că dulceața se poate fierbe la fel de bine și la cuptorul cu microunde. Este un truc care are mai multe beneficii.

Primul dintre ele este reducerea la jumătate a cantității de zahăr necesar pentru rețetă. În plus, preparatul va avea o compoziție densă, o aromă delicioasă și își va păstra culoarea intensă. După ce este gata, se poate păstra la temperatura camerei, potrivit rețete – ușoare.info.

ADVERTISEMENT

Aveți nevoie doar de 500 de grame de zmeură, 250 de grame de zahăr și o linguriță sau două de suc de lămâie, în funcție de cât de dulce este zmeura.

Mod de preparare

Fructele trebuie alese, se vor îndepărta cele alterate, funzele sau codițele. Dacă zmeura este din comerț sau a fost stropită cu insecticide, trebuie să o spălați sub jetul de apă rece. În cazul în care proveniența acesteia este ecologică, se poate utiliza ca atare.

ADVERTISEMENT

După ce ați pregătit-o pentru preparare, trebuie să o puneți într-un bol termorezistent. Ulterior, se va adăuga zahărul și zeama de lămâie și se va amesteca bine.

Introduceți vasul cu ingredientele amestecate în cuptorul cu microunde pentru cinci minute. Când timpul s-a scurs, trebuie să amestecați încă o dată.

ADVERTISEMENT

După ce ați omogenizat conținutul, vasul se va introduce din nou în cuptorul cu microunde. Dulceața se va fierbe pentru aproximativ zece sau 15 minute, în funcție de consistența căpătată.

Scoateți vasul după primele zece minute și vedeți cum se prezintă. Dacă este prea lichidă, o mai puteți fierbe pentru încă trei sau cinci minute.

Cât este fierbinte, dulceața trebuie transferată în borcane sterilizate. Acestea vor fi acoperite imediat cu capace sterilizate și se vor închide ermetic.

Până la răcirea completă, borcanele trebuie să stea acoperite cu o pătură călduroasă. După răcire, dulceața va deveni densă și își va menține forma foarte bine.

ADVERTISEMENT
Tags: