Sport

Duminica mare din handbalul românesc! Rapid și CSM București luptă pentru Final Four, naționala masculină poate merge la Euro după 27 de ani

Zi importantă pentru handbalul românesc. Echipele feminine de la Rapid și CSM București luptă pentru Final Four, băieții pot să ajungă la Euro după 27 de ani.
30.04.2023 | 09:15
Duminica mare din handbalul romanesc Rapid si CSM Bucuresti lupta pentru Final Four nationala masculina poate merge la Euro dupa 27 de ani
Secvenţă din meciul CSM Bucureşti - Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Iubitorii handbalului din România vor avea o duminică all-inclusive. Rapid şi CSM Bucureşti joacă în prima manşă din sferturile Ligii Campionilor, cu Vipers, respectiv Esbjerg, confruntări cu o miză uriaşă pentru Final Four.

Duminica mare din handbalul românesc! Rapid deschide balul cu Vipers, campioana Europei

De la ora 19:00, naţionala masculină de handbal joacă pentru calificarea la Campionatul European. România va întâlni Ucraina, la Gummersbach, pe teren neutru, în ultimul meci din preliminarii.

ADVERTISEMENT

Emoţiile încep de la ora 15:00, când Rapid întâlneşte pe teren propriu campioana Europei, Vipers Kristiansand. Giuleştencele vor fi încurajate de 5000 de fani în Sala Polivalentă, într-o atmosferă care se anunţă electrizantă.

Echipa lui Kim Rasmussen speră să obţină o victorie care să o menţină în cărţi pentru calificarea în Final Four, înaintea returului infernal din Norvegia, care va avea loc o săptămână mai târziu.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, “dublă” grea cu Esbjerg! Danezele sunt în super-formă

De la ora 17:00, CSM Bucureşti va evolua pe terenul lui Esbjerg. Trupa antrenată de Adi Vasile întâlneşte o echipă în mare formă, cu 13 victorii consecutive în toate competiţiile şi care a ratat la mustaţă locul de calificare direct în sferturile de finală în dauna lui Gyor.

CSM Bucureşti rămâne favorită la calificarea în primul Final Four după o pauză de cinci ani, dar “tigroaicele” trebuie să scoată un rezultat bun în Danemarca pentru a-şi maximiza şansele în returul din Polivalentă.

ADVERTISEMENT

România, aproape de calificarea la Euro după 27 de ani!

Ziua poate fi încununată de calificarea naţionalei masculine de handbal la un Campionat European după 27 de ani. România joacă împotriva Ucrainei, pe teren neutru, dar “tricolorii” au două puncte avans şi opt goluri din meciul tur (33-25).

Echipa lui Xavi Pascual se califică la turneul final chiar şi cu o înfrângere la şapte goluri, dacă Austria îşi respectă statutul de mare favorită şi câştigă împotriva Insulelor Feroe, în meciul de pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Turneul final este programat în ianuarie 2024 între 10 şi 28 ianuarie în Germania şi va aduna la start cele mai bune 24 de echipe ale Continentului. Ultimul Euro la care a participat România s-a disputat în 1996.

ADVERTISEMENT