Sport

Dumnezeu nu a mai vrut! Titlul visat de Gigi Becali a fost pierdut cu un gol primit în minutul 88, după un sezon în care FCSB e campioana reușitelor în prelungiri. Video

FCSB se pregătea de ”finala” pentru titlu cu CFR Cluj, dar golul primit în minutul 88 al partidei cu FC Voluntari a lăsat echipa lui Gigi Becali fără trofeu pentru al 7-lea sezon consecutiv.
16.05.2022 | 09:59
Dumnezeu nu a mai vrut Titlul visat de Gigi Becali a fost pierdut cu un gol primit in minutul 88 dupa un sezon in care FCSB e campioana reusitelor in prelungiri Video
FCSB se pregătea de ”finala” pentru titlu cu CFR Cluj, dar golul primit în minutul 88 al partidei cu FC Voluntari poate lăsa echipa lui Gigi Becali fără trofeu pentru al 7-lea sezon consecutiv. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” au ratat ocazii monumentale pe Arena Națională și ilfovenii au dat marea lovitură în final când au marcat golul de 2-2 prin Cristi Costin.

FCSB-ul lui Gigi Becali pierde titlul cu un gol primit în minutul 88

Înainte de începerea play-off-ului, atunci când CFR Cluj avea 7 puncte avans în clasament, Gigi Becali spunea în exclusivitate pentru FANATIK că FCSB poate câștiga titlul doar dacă vrea Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Discursul patronului vicecampioanei României s-a păstrat și după victoria echipei lui Toni Petrea la Craiova, în runda precedentă, care lăsa FCSB la mâna ei în lupta pentru primul titlu după o pauză de 7 ani. Dar în mintea lui Becali era sădit gândul că Dumnezeu va face minunea.

”Nu am niciun fel de impresie față de victoria de azi, așa a vrut Dumnezeu. Când ei au două bare și noi dăm gol cu călcâiul, înseamnă că așa a vrut Dumnezeu. Așa v-am spus și la începutul play-off-ului, că luăm titlul doar dacă vrea Dumnezeu. Deocamdată așa se pare, să vedem dacă vrea până la final”, declara Becali pentru FANATIK, după succesul din Bănie.

ADVERTISEMENT

Doar că Dumnezeu și-a întors fața de la Gigi Becali și FCSB a primit gol în minutul 88 de la FC Voluntari, dinamitându-și astfel șansele la câștigarea titlului.

CFR Cluj a profitat din plin, a învins Universitatea Craiova cu 2-1 și a devenit matematic campioana României pentru a cincea oară consecutiv cu o etapă înainte de finalul sezonului. Practic, finala de titlu mult așteptată de toată suflarea „roș-albastră” a devenit un simplu meci de campionat, fără nicio miză.

ADVERTISEMENT

FCSB, salvată în acest sezon de golurile din finalurile meciurilor

Astfel, se întoarce roata pentru FCSB, care în acest sezon este de departe campioana golurilor marcate în finalurile de meci. Dacă nu ar fi reușit acele goluri, echipa lui Gigi Becali era de mult ieșită din lupta la titlu și ar fi tremurat serios și pentru poziția a doua în clasament.

Doar din goluri marcate în minutul 90 sau după, FCSB a reușit să obțină nu mai puțin de 12 puncte în sezonul regulat din Casa Pariurilor Liga 1. Au fost șapte partide cu goluri decisive marcate de ”roș-albaștri” în final din totalul de 30 disputate.

ADVERTISEMENT

La acestea se adaugă încă două jocuri din play-off decise pe final. Este vorba de victoria obținută în deplasare cu FC Argeș, prin golul reușit de Dumiter la ultima fază, și succesul de la Craiova, din runda precedentă, când Mamut a punctat în minutul 86.

În plus, până la jocul cu FC Voluntari de sâmbătă seară, nu s-a întâmplat niciodată în acest sezon ca FCSB să primească un gol pe final de meci care să schimbe în vreun fel soarta învingătoarei.


  • (P) Cota BETANO pentru “ambele echipe marchează” la FCSB – CFR Cluj este 2,02. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: