Life

După ce a pierdut casa din Marea Britanie, prințul Harry mai primește o lovitură puternică. Decizia luată de tribunal. Nu va mai vedea niciun ban

O nouă lovitură puternică pentru prințul Harry, după ce a pierdut casa din Marea Britanie. Ce au decis judecătorii britanici.
27.07.2023 | 23:28
Dupa ce a pierdut casa din Marea Britanie printul Harry mai primeste o lovitura puternica Decizia luata de tribunal Nu va mai vedea niciun ban
Ce decizie au luat judecătorii britanici față de un proces al prințului Harry. Sursa foto: GB News
ADVERTISEMENT

După ce a pierdut casa din Regatul Britanic, mai exact, conacul Frogmore Cottage, prințul Harry mai primește o sentință dură din partea judecătorilor englezi. Totul are legătură cu procesele pe care fiul Regelui Charles al III-lea le-a intentat împotriva presei tabloide locale.

Ce au decis judecătorii britanici în procesul prințului Harry cu presa

Continuă lupta prințului Harry cu presa britanică. Tabloidul ”The Sun” se numără printre acuzați, pe motiv că jurnaliștii publicației au colectat informații a unei mesagerii telefonice în mod ilegal, despre el și Meghan Markle, cu ajutorul unor detectivi privați.

ADVERTISEMENT

Între timp, jurnaliștii de la ”The Sun” au negat acuzația adusă de soțul lui Meghan Markle și au solicitat retragerea plângerii. Mai mult, prințul Harry spune că s-ar fi încheiat un acord între fratele său, prințul William, cu grupul ”NGN”, cel care deține ”The Sun”.

Joi, 26 iulie, instanța a hotărât să nu mai ia act de ultima afirmație făcută de prințul Harry,  cea referitoare la acordul prințului William cu grupul NGN. Totodată, acesta a justificat reținerea lui de a mai deschide o procedură judiciară tocmai din cauza presupusului acord menționat, potrivit New York Post.

ADVERTISEMENT

Prințul Harry va avea un nou proces cu The Sun în ianuarie 2024

Totodată, judecătorii au fost de acord ca în cazul prințului Harry să analizeze acuzația despre angajarea unor detectivi privați, un proces fiind programat pentru începutul anului viitor. Nu doar The Sun, ci și Daily Mirror a fost dat în judecată.

Prințul Harry, în proces și cu Daily Mirror. Cere daune de sute de mii de lire sterline

Ducele de Sussex a depus mărturie împotriva publicației Daily Mirror, la începutul lunii iunie, la Înalta Curte din Londra. În acest document susține că s-au interceptat mesagerii telefonice, ”la scară industrială”. La fel ca The Sun și reprezentanții Daily Mirror au respins acuzația.

ADVERTISEMENT

Prințul mai solicită jurnaliștilor de la Daily Mirror și daune de 320.000 de lire sterline, pentru piraterie telefonică, prin acordul editorilor și directorilor, din intervalul 1991-2011. Concret, Harry face referire la 33 de articole care îl vizează.

Pe lângă toate acestea, grupul NGN se mai află în ”război” și cu actorul Hugh Grant. Acesta acuză faptul că i s-au colectat în mod ilegal detalii din viața privată. Autoritățile britanice au fost de acord ca în această situație să se dezbată un proces amplu.

ADVERTISEMENT

Prințul Harry și-a afirmat mai mereu dezacordul față de modul cum îl abordează presa. Inclusiv în cartea sa, pe care a lansat-o la începutul anului, ”Rezervă”. O învinovățește de moartea mamei sale, prințesa Diana, și că a încercat să-i distrugă adesea relațiile.

”În niciun moment nu am avut o iubită sau o relație cu cineva fără ca tabloidele să se implice și, în cele din urmă, să o ruineze sau să încerce să o ruineze, folosind orice mijloace ilegale pe care le au la dispoziție.

A fost o spirală descendentă, prin care tabloidele încercau în mod constant să mă convingă, pe mine, un tânăr stricat, să fac ceva stupid care să fie o poveste bună și să vândă multe ziare. Privind acum în urmă, un astfel de comportament din partea lor este absolut josnic”, a declarat prințul Harry.

ADVERTISEMENT