Sport

După patru ani, Cristina Neagu pierde “coroana”! Românca nu a fost nominalizată pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii. Fanii, furioși pe rețelele de socializare

03.07.2020 | 13:54
Dupa patru ani Cristina Neagu pierde coroana Romanca nu a fost nominalizata pentru titlul de cea mai buna jucatoare a lumii Fanii furiosi pe retelele de socializare
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a scris istorie în handbal. Românca a obținut în ultimele trei ediții titlul de “cea mai bună jucătoare a lunii”, având patru astfel de distincții în total, mai mult decât oricare altă jucătoare. Însă, Neagu nu se află printre nominalizările pentru acest titlu pentru anul 2019. 

Ar fi și dificil să se afle pe această listă, în condițiile în care Cristina Neagu a avut o accidentare gravă care i-a compromis o mare parte a anului trecut. Neagu a reușit să revină pe teren abia în luna noiembrie și chiar și așa a reușit câteva prestații fabuloase în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

IHF a anunțat cele cinci pretendente pentru titlul de “cea mai bună jucătoare a lumii”, între cele cinci fiind nu mai puțin de trei jucătoare din Olanda: Tess Wester, Lois Abbingh și Estavana Polman.

După patru ani, Cristina Neagu pierde “coroana”! Care sunt cele cinci nominalizări

  • Anna Vyakhireva – Rusia
  • Estavana Polman – Olanda
  • Stine Bredal Oftedal – Norvegia
  • Lois Abbingh – Olanda
  • Tess Wester – Olanda
ADVERTISEMENT

Cu toate că sunt trei jucătoare din Olanda nominalizate, specialiștii consideră că cele mai mari șanse de a deveni cea mai bună jucătoare din lume le are Anna Vyakhireva, cea mai bună jucătoare a Rusiei.

VEZI VIDEO prezentarea: 

2019 IHF Female World Player of the Year

Presenting the 2019 IHF Female World Player of the Year nominees! ? Voting opens on Friday on ihf.info ?Федерация гандбола России / Handball Federation of Russia Håndballjentene Het Nederlands Dames Handbalteam

Nai-post ni International Handball Federation – IHF noong Martes, Hunyo 30, 2020

Unii fani, nemulțumiți că Neagu nu este pe listă

Fanii vor putea vota începând de pe data de 3 iulie până pe 18 iulie, zi în care International Handball Federation va anunța câștigătoarea. Din 2015 și până în prezent, premiul a fost obținut de Cristina Neagu, cu mențiunea că în anul 2017 nu s-a acordat acest premiu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă Neagu a prins doar două luni pe teren anul trecut, au fost și fani furioși pe rețelele de socializare care se întrebau de ce nu este Cristina Neagu între cele cinci jucătoare nominalizate de către IHF.

“Am zis-o de multe ori. Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo, vreau să fiu luată ca atare. Cred că nimeni nu-i spune lui Messi că e precum Cristina Neagu”

Cristina Neagu a câștigat titlul de “cea mai bună jucătoare a lumii” de patru ori în carieră: 2010, 2015, 2016 și 2018. Ultima câștigătoare a premiului înainte de “hegemonia” româncei a fost brazilianca Eduarda Amorim, în 2014.

ADVERTISEMENT

”Când am aflat această veste, într-un moment foarte greu pentru mine, m-a ajutat din punct de vedere psihic. Văd că oamenii apreciază foarte mult ceea ce fac pe teren și asta mă ajută. Nu încetez să cred că trebuie să muncesc mai mult. Am în continuare lucruri de învățat și vreau să fac asta până la sfârșitul carierei.

Am zis-o de multe ori. Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo, vreau să fiu luată ca atare. Cred că nimeni nu-i spune lui Messi că e precum Cristina Neagu. Am identitatea mea și vreau ca lumea să țină cont de acest lucru”, a spus Cristina Neagu în 2019, când a obținut ultimul titlu de cea mai bună jucătoare din lume.

ADVERTISEMENT