News

După SUA şi Marea Britanie, a venit rândul Franţei să acuze China! Macron: “S-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim!”

17.04.2020 | 16:52
Dupa SUA si Marea Britanie a venit randul Frantei sa acuze China Macron Sau intamplat lucruri pe care nu le stim
ADVERTISEMENT

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acuzat China spunând că există foarte multe lucruri necunoscute în pandemia de coronavirus. Franţa se alătură Marii Britanii şi Statelor Unite împotriva chinezilor, ţară din care a pornit pandemia de COVID-19.

După SUA şi Marea Britanie, a venit rândul Franţei să acuze China: “S-au întâmplat lucruri pe care nu le ştim!”

Emmanuel Macron a dat un interviu pentru Financial Times, în care explica că s-au întâmplat lucruri pe care lumea întreagă nu le ştie şi China ar fi ascuns adevăratul impact al pandemiei, în special când aceasta era în stadiu incipient.

ADVERTISEMENT

”Să nu avem un fel de naivitate şi să spunem că (gestionarea epidemiei noului coronavirus de către China) este mult mai puternică. Nu ştim. Şi chiar există lucruri care s-au întâmplat pe care nu le ştim”, a spus Macron la FT, citat de news.ro.

Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii şi-au exprimat şi ele îndoiala privind gestionarea crizei de către autorităţile de la Beijing. Britanicii au avertizat China că este necesar să răspundă unor “întrebări dificile privind apariţia virusului şi de ce nu a fost oprit mai devreme”.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Statelor Unite a blocat contribuţia financiară la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Donald Trump a acuzat China că a disimulat gravitatea epidemiei de la începutul acesteia în China. Preşedintele Statelor Unite a blocat contribuţia financiară americană la funcţionarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Americanii reproşează celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii că s-au aliniat poziţiei susţinute de China. Rusia a intervenit în apărarea Beijingului privind gestionarea crizei.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o convorbire la telefon cu omologul său chinez Xi Jingping şi a spus că acuzaţiile care vizează Beijingul sunt neproductive. Chinezii sunt suspectaţi de dezinformare privind noul coronavirus.

SUA, avertizate încă din 2018 de o posibilă pandemie

Noul coronavirus a apărut în Wuhan. Încă nu se ştie exact cine este primul pacient care s-a îmbolnăvit de coronavirus, însă informaţiile duc la piaţa de animale din oraş, de unde un om a contractatat virusul.

ADVERTISEMENT

Totuşi, în anul 2018, SUA au fost avertizate de o posibilă pandemie. Doi diplomaţi americani de la ambasada din Beijing au vizitat Institutul de Virusologie din Wuhan de mai multe ori între ianuarie şi martie. În raportul trimis în Statele Unite a fost reliefată lipsa măsurilor de securitate de la laborator şi îngrijorările privind studiul coronavirusurilor din animale, care ar fi putut da startul unei noi pandemii, cum a fost “SARS”.

 

 

 

ADVERTISEMENT