Sport

E anul lui Bellingham. Englezul a doborât un nou record după golul cu Napoli

Real Madrid se poate mândri cu transferul anului. Adus de la Borussia Dortmund în această vară, Jude Bellingham are parte de un prim sezon de vis alături de spanioli.
30.11.2023 | 00:00
E anul lui Bellingham Englezul a doborat un nou record dupa golul cu Napoli
Bellingham a ajuns la cota 15 in acest sezon
ADVERTISEMENT

Într-un meci captivant din Liga Campionilor, starul în ascensiune al celor de la Real Madrid, Jude Bellingham, a continuat să-și impresioneze fanii marcând din nou în contul echipei sale împotriva lui Napoli.

Jude Bellingham e în formă maximă

În ciuda deschiderii scorului de către Simeone în minutul 9, Real Madrid a revenit spectaculos, iar Rodrygo și Bellingham au înscris pentru galactici. Golul lui Bellingham a fost unul de toată frumusețea și a confirmat forma bună în care se află.

ADVERTISEMENT

Rodrygo a reușit să egaleze în minutul 11, dar momentul serii a fost golul superb marcat de Jude Bellingham în minutul 22, cu o lovitură de cap impecabilă, după o centrare precisă a lui David Alaba. Englezul s-a înălțat spectaculos și nu i-a dat nici o șansă portarului advers.

Acest gol nu numai că a consolidat avantajul Real Madridului în acel meci, dar a și adus bucurie fanilor, demonstrând încă o dată calitățile fotbalistice excepționale ale tânărului englez. Transferul lui Bellingham în Spania este considerat mutarea anului în fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Performanța notabilă a lui Bellingham a dus la o altă realizare remarcabilă – depășirea cifrelor sale din sezonul precedent, când evolua sub culorile Borussiei Dortmund. Nemții s-au bucurat de magia lui Bellingham timp de 3 sezoane.

Englezul a ajuns la 15 goluri în acest sezon

Cu golul înscris împotriva lui Napoli, Bellingham a atins deja pragul de 15 goluri în acest sezon, în comparație cu cele 14 din întregul sezon trecut. Această creștere semnificativă subliniază nu doar evoluția sa ca jucător, ci și impactul pozitiv pe care îl are în atacul echipei sale.

ADVERTISEMENT

Cu golul marcat în poarta lui Napoli, Bellingham a ajuns la 10 reușite în Champions League, intrând în istoria competiției. El a devenit al patrulea jucător care ajunge la un asemenea număr de goluri marcate până la împlinirea vârstei de 21 de ani, după Kylian Mbappe, Erling Haaland și Karim Benzema.

Totodată, Jude Bellingham a devenit și primul fotbalist englez care a ajuns la 10 goluri marcate în UEFA Champions League până să împlinească vârsta de 21 de ani.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește componența echipelor, Real Madrid a aliniat o formulă puternică cu jucători cheie precum Carvajal, Kroos și Diaz, alături de marcatorii Rodrygo și Bellingham. În poartă pentru madrileni a fost Andriy Lunin.

Titularizarea lui Andriy Lunin s-a făcut grație unei conjuncturi excepționale. Cotat al 3-lea portar al echipei, Andriy Lunin și-a făcut loc în primul 11 după accidentările primilor doi portari. Courtois este titularul de drept, urmat de Kepa.

Napoli a prezentat la rândul ei o echipă competitivă, condusă de Meret în poartă și având jucători talentați precum Zielinski și Simeone în linia de atac. Di Lorenzo, Rrrahmani, Natan și Jesus a fost linia de fund pe care italienii au înaintat-o în duelul cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT