Life

E cea mai spectaculoasă plajă sălbatică din România. Seamănă cu Seychelles, dar puțină lume știe de ea. Poți sta aici doar câteva ore și ai nevoie de un permis special

Cea mai spectaculoasă plajă sălbatică din România, de care puțini știu. Ai nevoie de permis pentru a petrece câteva ore aici.
26.08.2023 | 19:00
E cea mai spectaculoasa plaja salbatica din Romania Seamana cu Seychelles dar putina lume stie de ea Poti sta aici doar cateva ore si ai nevoie de un permis special
Unde se află una dintre cele mai spectaculoase plaje sălbatice din România. Sursa foto: Capturi YouTube/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Puțini știu despre cea mai spectaculoasă plajă sălbatică din România, unde se poate sta doar pe baza de permis. Vizitatorii pot veni doar ziua aici, timp de câteva ore.

Cea mai spectaculoasă plajă sălbatică din România. Ai nevoie de permis pentru a sta aici câteva ore

În județul Tulcea, la confluența Dunării cu Marea Neagră, se află o plajă sălbatică despre care nu știu foarte mulți turiști. Este situată la 30 de kilometri de Dunavățul de Jos și la 25 de kilometri de Gura Portiței.

ADVERTISEMENT

Pe litoralul românesc există și alte plaje sălbatice, cum ar fi Corbu, Vadu și Tuzla, însă puțini știu de Perișor. Pentru a ajunge aici, trebuie să mergi câteva ore cu barca pe canelele cunoscute doar de localnici.

Pe această plajă, apa este cristalină, iar nisipul, ceva mai dur decât cel întâlnit pe litoral, e amestecat cu scoici. Se pot întâlni aici cai sălbatici și tot felul de păsări, iar locul este unul liniștit. Este o plajă îngustă, de câțiva metri, cu resturi de butuci pe care valurile i-au adus la țărm.

ADVERTISEMENT

Cei care vin aici se pot relaxa și se pot bucura de liniște timp de câteva ore, pentru că natura nu a fost atinsă de mâna omului în acest loc. Zona se remarcă prin lipsa algelor, dar și prin faptul că țărmul se adâncește treptat.

De altfel, plaja este considerată de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării (ARBDD) o zonă-tampon între două arii protejate, acolo unde vizitatorilor nu le este permis să meargă.

ADVERTISEMENT

Vizitatorilor nu le este recomandat să campeze peste noapte pe această plajă deoarece pot întâlni vipere de stepă sau șacali. Din acest motiv, turiștii pot sta aici doar câteva ore, pe timpul zilei.

Pentru a vizita această plajă, turiștii au nevoie de un permis special, care se poate achiziționa de pe site-ul ARBDD. Elevii, studenții, pensionarii, persoanele cu handicap, veteranii de război, foștii deținuți politici și persoanele fizice cu domiciliul în perimetrul Rezervației Biosferei Deltei Dunării sau în localităţile limitrofe pot obține gratuit acest permis, potrivit newlebadaresort.com.com.

ADVERTISEMENT

În rest, permisul de intrare pentru o zi are prețul de 5 lei, iar pentru un sejur de o săptămână 15 lei. Mai există și un permis de acces până la finele anului, care costă 30 de lei.

Unde te poți caza în apropiere de plaja Perișor

Cea mai apropiată localitate de această plajă este Dunavăţu de Jos, un sat de pescari unde turiștii pot desfășura diverse activități, printre care și o excursie pe plaja Perișor. Turiștii se pot caza la pensiuni sau chiar la localnici. Prețurile diferă în funcție de cazarea dorită, fiind cuprinse între 80 și 140 de lei.

Este asigurat și transportul până la Perișor. Pentru un grup de șapte oameni, tariful este de 70 de lei de persoană. În schimb, cei care merg cu bărci mai mici pot negocia cu barcagiul, notează adevarul.ro.

Traseul cu barca spre această plajă pornește din localitatea Dunavățu de Jos și trece prin mai multe canale, și anume Lipovenilor, Dunavăţ, Mustaca și Dranov, după care pe canalul Perișor.

Vizitatorii trebuie să aibă cu ele toate cele necesare pentru a staționa pe plajă câteva ore. Aceștia trebuie să aibă încălțăminte potrivită pentru nisipul amestecat cu scoici, dar și răcoritoare.

ADVERTISEMENT