Sport

E din nou “Messi” Neagu! România câștigă primul meci la CM din Japonia după cele 13 goluri marcate de starul lui CSM București în poarta Senegalului

01.12.2019 | 12:47
E din nou Messi Neagu Romania castiga primul meci la CM din Japonia dupa cele 13 goluri marcate de starul lui CSM Bucuresti in poarta Senegalului
ADVERTISEMENT

România a câștigat primul meci de la Campionatul Mondial de Handbal, 29-24 împotriva Senegalului. Echipa lui Tomas Ryde a reușit să își ridice nivelul de joc după umilința cu Spania din ajun și rămâne în cărți pentru grupele principale ale competiției. În meciul cu Senegal, Cristina Neagu a strălucit ca un diamant, reușind să înscrie 13 din cele 28 de goluri ale “tricolorelor”. 

România câștigă primul meci la CM din Japonia după cele 13 goluri marcate de starul lui CSM București! Polocoşer, un plus pentru echipa lui Ryde

Spre deosebire de meciul cu Spania, în jocul României am reuşit să avem şi puncte pozitive. Gabriela Perianu şi-a ridicat nivelul şi a avut o evoluţie bună atât în defensivă, cât şi pe atac. Este importantă evoluţia bună a lui Perianu, în condiţiile în care e punct fix în echipă, pe ambele faze. Ryde trebuie să o joace mult pe Gabi, mai ales că a lăsat acasă două titulare de la Corona Braşov: Laslo şi Buceschi, jucătoare care aveau capacitatea să îmbunătăţească mult jocul.

ADVERTISEMENT

Anca Polocoşer devine încet-încet surpriza turneului pentru România. A fost una dintre puţinele remarcate din meciul cu Spania, iar împotriva Senegalului a continuat evoluţiile foarte bune. Jucătoarea de la Minaur Baia Mare este un câştig pentru Ryde, chiar dacă a fost chemată la naţională pe ultima sută de metri, direct la aeroport. Defensiva a început să mişte în acest meci, însă încă se văd mari carenţe.

Încă avem carenţe în apărare şi atac! Neagu a salvat situaţia în momentele grele

Foarte multe eliminări în tabăra României şi foarte multe faulturi pe semicerc, prin care le ofeream africancelor aruncări de la 7 metri. Poarta a funcţionat bine, Dedu şi Dumanska reuşind să intervină în momentele decisive, pentru că, în ciuda scorului, acestea au existat. Dumanska a apărat două aruncări de la 7 metri, în timp ce Dedu s-a remarcat cu intervenţii când ne ardea buza mai tare, în inferioritate când adversarele se puteau apropia la un gol.

ADVERTISEMENT

Atacul încă scârţâie, însă azi Cristina Neagu a redevenit “Messi”. În condiţiile în care este departe de forma maximă dinaintea accidentării, Neagu a înscris 13 goluri, procentaj 100% din 7 metri şi reuşite foarte importante în momente cheie. Însă, pe faza ofensivă mai avem multe de pus la punct. Următoarea marcatoare după Neagu au fost Perianu, Polocoşer şi Udriştoiu, cu câte trei reuşite.

Atitudine mult mai bună faţă de meciul cu Spania! Urmează “antrenamentul” cu Kazahstan înainte de meciurile decisive din grupă

Pozitiv este că spre deosebire de meciul cu Spania am avut câteva faze de contraatac şi goluri din extremă. Însă, trebuie să recunoaştem că suferim mult la faza de contraatac şi rareori reuşim să ducem la bun sfârşit o astfel de acţiune. Nici pe extremă lucrurile nu stau “pe roze”. Am marcat câteva goluri prin Udriştoiu şi Iuganu, însă traseul până acolo este dificil.

ADVERTISEMENT

Atitudinea fetelor a fost mult îmbunătăţită. Majoritatea au arătat o altă motivare în acest meci, spre deosebire de umilinţa cu Spania, iar jucătoarele cu mai puţină experienţă au prins încredere şi au marcat câteva goluri care pot să le dea un boost moral pentru următoarele confruntări din grupă: Seraficeanu şi Ostase reuşind primele goluri la CM.

Pentru România urmează meciul împotriva Kazahstanului, marţi, de la ora 12:00, iar apoi vor fi meciurile decisive pentru calificarea în grupele principale de la Campionatul Mondial, cu Muntenegru şi Ungaria.

ADVERTISEMENT
  • 13 goluri a marcat Cristina Neagu
  • +7 goluri a fost cea mai mare diferenţă de scor în favoarea României

 

ADVERTISEMENT