Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„E un pas înainte să plece de la Dinamo în Vietnam”. Robert Niță a comentat transferul lui Lucas Alves

Robert Niță e convins că brazilianul Lucas a făcut o alegere bună când a lăsat Dinamo pentru echipa Thep Xanh Nam Dinh FC din Vietnam
08.02.2024 | 09:44
E un pas inainte sa plece de la Dinamo in Vietnam Robert Nita a comentat transferul lui Lucas Alves
Robert Niță a jucat în Vietnam timp de 2 sezoane la The Cong și Viettel, unde s-a retras în 2010. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Robert Niță a plecat în 2008 de la Rocar la The Cong în Vietnam. Fostul atacant e convins că Lucas Alves, căpitanul lui Dinamo, a făcut o mutare inspirată. Comentariile analistului la FANATIK SUPERLIGA.

Robert Niță a analizat transferul lui Lucas Alves în Vietnam: „Acum 15 ani erau condiții la care noi tânjim și azi”

Robert Niță e convins că pentru brazilianul transferat pe 65.000 de euro de la Dinamo nu este deloc un pas în spate: „În Vietnam să știi că erau condiții acum 15 ani la care noi tânjim și în ziua de azi. Adică pentru el e un pas înainte că pleacă de la Dinamo și ajunge în Vietnam. 

ADVERTISEMENT

Gândește-te că au venit campioni mondiali din echipa Braziliei să joace în Vietnam. Salariile erau mult peste ceea ce oferă FCSB, CFR Cluj, Rapid în ziua de azi”, a mai dezvăluit fostul vârf al lui The Cong și Viettel FC, de unde s-a retras.

Niță a stat aproape doi ani în Vietnam, în perioada 2008-2010: „Eu am avut puțin că n-aveam CV. Eu m-am dus mai mult să-l caut pe Rambo pe-acolo. Așa am râs și eu când mi-a zis impresarul prima oară: ‘Mergem în Vietnam’. 

ADVERTISEMENT

Zic: ‘Bă, nu putem că mie nu îmi vine cașcheta aia că având barnița mai mare… Dacă nu s-a terminat războiul nu mă cuprinde cașcheta’”.

Robert Niță surprinde: „Cum să stea la Dinamo pe ultimul loc pe 10.000”

Robert Niță înțelege foarte bine decizia lui Lucas Alves, care i-a lăsat pe „câini” cu ochii în soare: „Erau condiții foarte bune. Aveam bonusuri, un salariu până în 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Și cum să stea la Dinamo pe ultimul loc pe 10.000? Sunt jucători la FCSB, Rapid, CFR Cluj care n-au salariul ăsta”, a mai spus fostul jucător la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea care e în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30 pe site-ul FANATIK.RO.

Horia Ivanovici a fost neplăcut surprins de plecarea unuia dintre cei mai importanți jucători de la Dinamo: „Lucas Alves, căpitanul lui Dinamo, pleacă. Ca să înţelegem ce e acolo. Sunt pe ultimul loc, nu joacă grozav, e plin campionat şi urmează cel mai greu play-out.

ADVERTISEMENT

Tu nu poţi să îl ţii pe căpitanul echipei când urmează play-out-ul? E haos şi amatorism. Ţineţi-vă tare! Pleacă în Vietnam. Mi se pare incredibil ce se întâmplă. Mi-e simpatic Nicolescu şi are cele mai bune intenţii.

Dar ăsta e amatorism. Cu toată simpatia. Dar trebuie să faci cumva să nu ţi se întâmple asta. Mai sunt şase etape din sezonul regulat. N-ai jucători şi ţie îţi pleacă Lucas Alves în prima ligă din Vietman pentru că i-ai pus clauza 65.000 de euro. Avea 10.000 de euro salariu la Dinamo. Şi-a luat la revedere de la colegi. El pleacă să joace în Vietnam”.

Florentin Petre a comentat și el siderat plecarea lui Lucas de la Dinamo: „Bani de semințe”

Florentin Petre nu a fost surprins de plecarea jucătorului: „Probabil de aia a şi venit. Cu o anumită clauză pusă în contract, bani de seminţe. De aia au şi venit, nu s-au gândit nicio secundă la repecusiunile pe care ar putea să le aibă clubul. Este o lipsă de organizare, de educaţie în documentaţie. 

Dar ai adus un jucător pe un salariu extraordinar de mare pentru o echipă care se află pe ultimul loc… Dacă tot i-ai făcut salariul ăsta, bagă şi o clauză de 400-500.000 de euro. Din punctul meu de vedere a fost amatorism, o greşeală de strategie extraordinar de mare. Păi vreţi să vă spun cum erau contractele noastre? Erau cât o carte, îţi lua două săptămâni să le citeşti.

Erau numai în favoarea clubului, iar jucătorul de foarte multe ori avea puţine de câştigat. Când îl aduci pe bani mulţi, oferind un contract mare şi clauza de reziliere e atât de mică, e normal să putem spune că a fost amatorism acolo”.

Robert Niță îl felicită pe Lucas Alves că a ales Vietnam în detrimentul lui Dinamo

ADVERTISEMENT