Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

E vânată Universitatea Craiova de arbitri? Verdictul lui Sorin Cârţu: “Au fost foarte multe greşeli!”

Sorin Cârțu spune dacă Universitatea Craiova este sau nu avantajată de arbitri. Verdictul fostului președinte din Bănie are legătură și cu implicarea VAR.
29.02.2024 | 10:10
E vanata Universitatea Craiova de arbitri Verdictul lui Sorin Cartu Au fost foarte multe greseli
Sorin Cârțu vorbește despre arbitru după Universitatea Craiova - FC Voluntari 2-1. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oltenii s-au impus în meciul cu FC Voluntari, scor 2-1. Pe Ion Oblemenco a existat și un moment controversat în finalul partidei. Atunci când Carnat a simulat un contact cu Popescu în careu. După decizia venită din camera VAR, Sorin Cârțu a spus dacă Universitatea Craiova este sau nu avantajată de arbitri.

E vânată Universitatea Craiova de arbitri?

Oltenii au fost aproape să termine la egalitate meciul cu FC Voluntari după ce Cojocaru a dat inițial penalty la faza în care Carnat a căzut în careu. Cu 10 secunde înainte de finalul duelului, formația lui Mihai Rotaru a stat cu sufletul la gură.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru Universitatea Craiova grupul de arbitri din camera VAR a rectificat decizia. Deoarece nu a existat niciun contact între Popescu și Carnat. În urma acestui moment controversat, Sorin Cârțu a discutat despre arbitraj și susține că au fost multe momente în care oltenii au fost dezavantajați.

“Mi-am zis ‘Uite, ce ghinion…’. Erau ultimele secvențe ale partidei. Pe urmă a intervenit VAR-ul. Dar mai tot timpul și VAR-ul e bun, pentru că te edifică asupra unor situații. În dinamica situației puteai să dai penalty la faza respectivă și nu mai avea nimeni ce să comenteze. 

ADVERTISEMENT

Nu am făcut statistica asta (n.r. a echipelor avantajate de arbitraj). Sunt multe momente în care am fost dezavantajați. Sau când VAR-ul nu s-a implicat tot timpul în niște faze litigioase în care ar fi putut da câștig de cauză Universității Craiova. 

Lumea nu uită fazele acelea precum cea de la U Cluj. Când a căzut mingea pe mâna unui jucător de la Cluj la golul lui Nistor și nu s-a luat în calcul (n.r. în U Cluj – Universitatea Craiova 1-1). Nu mai țin minte exact, dar sunt momente în care se simte această frustrare”, a declarat Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Verdictul lui Sorin Cârţu: “Au fost foarte multe greşeli!”

Verdictul lui Sorin Cârțu rămâne acela că Universitatea Craiova nu se află printre echipele avantajate de arbitri. Fostul președinte al formației lui Mihai Rotaru a explicat că au fost făcute mai multe greșeli în defavoarea oltenilor, chiar dacă există VAR.

“Am văzut și eu că discutau despre niște clasamente. (n.r. Universitatea) Craiova nu este printre echipele favorizate (n.r. de arbitraj). Se mai fac și greșeli, dar acestea ar trebui să fie cât mai mici, având în vedere că ai ajutorul acesta de la VAR.

ADVERTISEMENT

Dar și acolo sunt interpretări în fel și chip. Mai sunt situații în care nu se știe foarte bine regulamentul și se mai fac comentarii”, a fost verdictul lui Cârțu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Sorin Cârțu face analiza arbitrajului după Universitatea Craiova - FC Voluntari 2-1

ADVERTISEMENT