News

Ea e Maria, fata de 15 ani care dorea să devină artistă, dar a fost ucisă în războiul din Ucraina. “Dansul vieții i-a fost frânt de o rachetă”

Rachetele ruşilor au frânt peste 40 de destine şi visuri la Dnipro. Maria este cea mai mică dintre victime, avea doar 15 ani şi era o elevă eminentă
21.01.2023 | 08:45
Ea e Maria fata de 15 ani care dorea sa devina artista dar a fost ucisa in razboiul din Ucraina Dansul vietii ia fost frant de o racheta
Maria avea doar 15 ani
ADVERTISEMENT

A fost anunțată identitatea tinerei de 15 ani care a fost ucisă într-un atac cu rachetă rusesc asupra unei clădiri rezidențiale cu nouă etaje din Dnipro.

Maria era șefa consiliului elevilor

Identitatea și fotografiile ei au fost publicate de Emine Dzheppar, adjuncta şefului diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba.

ADVERTISEMENT

“Maria Lebid avea doar 15 ani. Era şefa consiliului elevilor la școala la care învăţa și dansatoare. Când o rachetă rusă a lovit blocul său din Dnipro, Maria era acasă. Frumosul ei dans al vieții a fost întrerupt de teroriștii ruși”, a anunțat Dzheppar, în postarea referitoare la Maria.

Şi Alice, sora Mariei, a scris pe reţelele de socializare despre uciderea acesteia. “Marusya mea, draga, frumoasa mea soră, ne vom întâlni din nou, dar nu în aceasta viaţă. Sora mea de 15 ani, super inteligentă, super-talentată și nebuneşte de amuzantă a dispărut (racheta a lovit casa)”, a scris Alice pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Mama Mariei era la serviciu în momentul bombardamentului și nu știa ce s-a întâmplat, iar fata era singură acasă, a scris pe Facebook Evghenia Bondarenko, o cunoștință a familiei. “Fratele meu a fost primul care a alergat la locul evenimentului, dar locuinţa lor nu mai era acolo… Tatăl lor a murit în urmă cu câțiva ani. Cunosc personal familia”, a scris Evghenia.

Maria era implicată foarte activ în coregrafie, potrivit paginii de Facebook a unuia dintre cluburile de dans Dnipro. Pe pagina clubului local de dans “Cascade” s-a confirmat că Maria facea din echipă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se știe că fata era elevă în clasa a IX-a la Complexul Educațional Nr. 66 din orașul Dnipro şi conducea consiliul elevilor. Pe lângă dans şi muzică, Maria era foarte interesată să învețe limba engleză și să cultive flori acasă.

“Vreau să vă spun puțin despre mine: am 15 ani, am o educație muzicală, sunt interesat să învăț limba engleză. Hobby-ul meu este cultivarea florilor acasă. Sunt hotărât, prietenoasă și muncitoare. Încerc să abordez viața cu umor și pozitivism”, a spus Maria despre sine, la alegerile pentru președinţia consiliului elevilor, pe care le-a şi câștigat .

ADVERTISEMENT

Ea este cea mai mică victimă a bombardamentului de sâmbătă, în care au fost uciși peste 40 de ucraineni. Racheta X-20 care s-a prăbuşit peste blocul cu 9 etaje a distrus 72 de apartamente şi a avariat peste 230.

În total, treisprezece copii din Dnipro au fost răniți în atacul de sâmbătă, iar unii dintre ei sunt încă daţi dispăruţi. Între cei în stare critică se află Miroslava Movchan, elevă în clasa a IV-a la școala nr. 66, care se află internată în secția de terapie intensivă a spitalului regional.

ADVERTISEMENT