Life

Ea este femeia care a cumpărat o adevărată comoară de la un târg de vechituri. A plătit doar 4 dolari pe o piesă de colecție

Femeia care a cumpărat o adevărată comoară de la un târg de vechituri din SUA, cu doar 4 dolari. Cât valora, de fapt, obiectul.
19.12.2023 | 12:20
Ea este femeia care a cumparat o adevarata comoara de la un targ de vechituri A platit doar 4 dolari pe o piesa de colectie
Comoara achiziționată de o femei la un târg de vechituri. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Femeia din SUA care a cumpărat o adevărată comoară de la un târg de vechituri, cu doar 4 dolari. Obiectul achiziționat avea, de fapt, o valoare foarte importantă.

Femeia care a cumpărat, cu doar 4 dolari, o adevărată comoară de la un târg de vechituri

Jessica Vincent, o femeie din SUA, a intrat, întâmplător, într-un magazin de vechituri din Richmond. Un vas de sticlă i-a atras atenția. Obiectul a costat 3,99 dolari, așa că aceasta a decis să-l cumpere.

ADVERTISEMENT

Este o vază cu dungi verzi și vișinii, de 30 de centimetri, iar femeia a cumpărat-o și pentru că era la reducere. Prețul inițial era de 9 dolari, așa că oferta a fost una bună.

“Am văzut că era o piesă solidă, grea, nu era gunoi”, a spus Jessica, potrivit New York Post. După ce a observat vasul, a fost atrasă de un detaliu important, așa că a decis să facă niște cercetări.

ADVERTISEMENT

Pe fundul obiectului era gravat cuvântul “Murano”. În acel moment, a realizat că trebuie neapărat să aibă acest obiect, așa că l-a achiziționat de la magazin. “Nu sunt o expertă în sticlă, dar odată ce am văzut marcajul Murano, am știut că vreau să-l cumpăr”, a mai spus ea, citată de cancan.ro.

Femeia este crescătoare de cai, astfel că nu are o meserie ce are legătură cu arta, însă și-a dat seama că acesta poate să provină din atelierul de pe Insula Murano, din Veneția, renumită pentru fabricarea sticlei.

ADVERTISEMENT

După ce a achiziționat vasul și a ajuns acasă, Jessica a început să facă cercetări despre acesta. Astfel, a postat, pe un grup specializat pe Facebook, o imagine cu vasul.

La puțin timp după ce a postat imaginea, persoanele din grupul respectiv i-au spus cât de valoros este, de fapt, obiectul. Se pare că vasul este, de fapt, parte a unei colecții din anii 1949 a lui Carlo Scarpa, un renumit arhitect italian.

ADVERTISEMENT

Cu cât s-a vândut obiectul prețios

Unul dintre utilizatori i-a propus să cumpere vasul și i-a oferit femeii suma de 10.000 de dolari. Astfel, aceasta a refuzat oferta, pentru că a realizat că a achiziționat ceva de o mare însemnătate.

Ulterior, a contactat o casă de licitații din New York. Specialiștii de acolo i-au confirmat femeii că vasul de sticlă este, de fapt, o mare comoară, iar valoarea acesteia este de aproximativ 50.000 de dolari.

În final, Jessica a vândut vaza la licitație, iar suma pe care a obținut-o pe ea este uriașă. Vasul de doar 4 dolari din magazinul de vechituri s-a vândut cu 107.100 de dolari.

ADVERTISEMENT