Life

Ea este femeia care a inspirat un serial celebru de pe Netflix. Sute de mii de români s-au uitat la acest film

Femeia care a inspirat un serial celebru de pe Netflix. O mulțime de oameni au privit această peliculă, printre care și români.
14.01.2024 | 16:05
Ea este femeia care a inspirat un serial celebru de pe Netflix Sute de mii de romani sau uitat la acest film
Ce susținea această femeie în perioada vieții sale. Sursa foto: Timeline, youtube, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O femeie din Rusia a inspirat un serial celebru de pe Netflix, clasat adesea printre primele locuri ale topurilor celor mai urmărite pelicule de pe platformă. Mulțimi de oameni au rămas fascinați de poveste, iar printre aceștia se numără și români.

Femeia din Rusia care a inspirat un serial celebru de pe Netflix. Susținea că avea puteri paranormale

Nina Kulagina, femeia care a inspirat serialul Stranger Things, de pe Netflix. Regizorii peliculei au auzit de cazul ei și l-au transpus în diferite secvențe. În perioada vieții sale, Nina Kulagina s-a remarcat prin puterile paranormale pe care le avea, conform spuselor sale.

ADVERTISEMENT

Cu cinci decenii înainte de apariția personajului Eleven din Stranger Things, numele Ninei Kulagina s-a răspândit în întreaga lume, datorită ziarelor de odinioară. Femeia a căpătat o notorietate foarte mare după ce susținea că are capacitatea de a muta, cu puterea minții, obiecte din loc.

Nina Kulagina era originară din Sankt Petersburg și avea să fie celebră, mai exact, în perioada Războiului Rece, când Statele Unite ale Americii și Uniunea Sovietică investigau amănunțit paranormalul, pentru a vedea dacă le poate ajuta în vreun fel, din punct de vedere militar.

ADVERTISEMENT

Când a aflat Nina Kulagina despre puterile sale

Înrolată în Armata Roșie la vârsta de 14 ani, Nina Kulagina ar fi devenit conștientă de abilitățile sale ieșite din comun pentru unii în momentele de furie. Când se enerva, vedea cum obiecte de pe lângă ea se mutau. Cu timpul, ar fi reușit să aibă control asupra situației.

Sovieticii auzind de spusele Nina Kulagina au realizat mai multe filme mute, în care Nina Kulagina apărea mișcând diferite lucruri din casă. Cercetătorii în parapsihologie au fost fascinați de puterea rusoaicei, însă s-au ivit și voci care nu erau de acord.

ADVERTISEMENT

Puterea femeii, pusă la îndoială

Unii cercetători occidentali, dar chiar și sovietici, nu au dat crezare filmulețelor transmise de Rusia sovietică, deoarece bănuiau că la mijloc este vorba despre propagandă sau că Nina Kulagina încerca să-i păcălească pe oameni, folosind magneți, încât să poată mișca obiectele.

Multe filmulețe se făceau în camere de hotel, unde Nina Kulagina era atent monitorizată de autorități. Și astăzi clipurile video stârnesc semne de întrebare, fiindcă încă se crede că Rusia încerca să demonstreze SUA că deține supremația în orice domeniu.

ADVERTISEMENT

Nina Kulagina nu mai trăiește în momentul de față. A murit în anul 1990, la vârsta de 63 de ani, după ce a suferit un  atac de cord. Înainte de a pleca din această lume, Nina Kulagina refuza să mai apară public, deoarece susținea că i-au dispărut puterile paranormale.

ADVERTISEMENT
Tags: