Life

Ea este femeia care „a murit pentru 24 de minute”: „Prima mea viață s-a încheiat”

Ea este care s-a trezit din moarte clinică și a povestit ce a simțit după ce inima s-a oprit timp de 24 de minute înainte ca medicii să o poată resuscita.
17.12.2023 | 11:42
Ea este femeia care a murit pentru 24 de minute Prima mea viata sa incheiat
Ea este femeia care a murit pentru 24 de minute. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lauren Canaday a ajuns virală pe internet după ce a povestit cum i s-a oprit inima timp de 48 de minute înainte ca medicii să o poată resuscita. Femeia susține că prima sa viață s-a încheiat.

Ea este femeia care a murit timp de 24 de minute

Lauren Canaday a fost în moarte clinică și au trecut 24 de minute până când medicii au reușit să o resusciteze. Ulterior, femeia și-a spus întreaga poveste pe internet și a devenit virală.

ADVERTISEMENT

„Am intrat în stop cardiac acasă în luna februarie – soțul meu a sunat la 911 și a început CPR (resuscitare cardiopulmonară). A durat 24 de minute pentru ca echipa medicală să mă resusciteze. După 9 zile la terapie intensivă, am fost declarată ‘intactă cognitiv’ și nu am nicio leziune cerebrală vizibilă în tomografii”, a declarat Lauren, conform New York Post. 

Femeia a dezvăluit că rezultatele testelor care care măsoară activitatea electrică din creier sunt perfect normale, chiar dacă după ce s-a trezit din comă a trecut printr-o criză de epilepsie de 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Paramedicii au susținut că stopul cardiac al femeii se datorează complicațiilor apărute din cauza Covid-ului, fiind testată pozitiv pentru virus atunci când a ajuns la terapie intensivă.

Există, de altfel, și un termen medical pentru ceea ce a trăit Lauren Canaday, se numește fenomenul Lazăr (Lazarus) sau autoresuscitare. Acest fenomen rar are o cauză necunoscută și apare atunci când un omdeclarat mort după un stop cardiac începe brusc să prezinte semne de viață” și dă impresia că cineva să pară întors din morți.

ADVERTISEMENT

Cazul femeii este cu atât mai spectaculos cu cât cei care au mai trecut prin ceva similar nu trăiesc mult. Din cele 65 de cazuri studiate între 1982 și 2018, numai 18 s-au recuperat complet.

„Prima mea viață s-a încheiat”

Acum, Lauren Canaday a dezvăluit că a trecut printr-un soi de amnezie post-post-mortem și timp de două zile a fost în comă. „Am fost în comă timp de 2 zile și când m-am trezit eram foarte derutată de faptul că eram intubată și nu mai aveam nicio amintire recentă din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Nu mi-am recuperat niciodată amintirile din săptămâna de dinainte sau cu majoritatea timpului petrecut la terapie intensivă și sunt destul de în ceață în legătură cu [tot ceea ce s-a întâmplat] cu o lună înainte.

Nu știu când am început să înțeleg în ce an sunt și să răspund la întrebări neuro cu acuratețe, dar cred că au fost câteva zile. Tot uitam de ce sunt la spital, mi s-a spus”, a mai spus tânăra.

Totodată, Lauren Canaday a dezvăluit că după ce a intrat în moarte clinică nu a fost deloc ca în filme și nu și-a văzut toată viața trecându-i prin fața ochilor. Însă, a susținut că atunci când s-a trezit, a simțit o pace incorporabilă.

Totuși, are nevoie de terapie pentru a se recupera după ceea ce a trăit. „Mă ajută să procesez lucrurile. Mâncarea mea preferată s-a schimbat și am alte priorități care îmi afectează prieteniile/ relațiile.

Dragostea mea pentru soțul meu a crescut cu adevărat. Dragostea mea pentru soțul meu a crescut cu adevărat. Simt că prima mea viață s-a încheiat în februarie și că m-am trezit la a doua viață” , a adăugat Lauren Canaday.

ADVERTISEMENT
Tags: