Sport

Echipa din SuperLiga care primește cei mai mulți bani publici. „Sunt 2,5 milioane de euro pe an”

Universitatea Cluj are un sprijin mare din partea autorităților locale, iar „șepcile roșii” primesc 2,5 milioane de euro din banii publici.
21.04.2024 | 10:35
Echipa din SuperLiga care primeste cei mai multi bani publici Sunt 25 milioane de euro pe an
Echipa din SuperLiga care primește cei mai mulți bani publici. „Sunt 2,5 milioane de euro pe an”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

U Cluj este echipa din SuperLiga care primește cei mai mulți bani publici, după ce Emil Boc a anunțat ce sumă record se va îndrepta către bugetul „șepcilor roșii”. Alin Grigore și Vivi Răchită au vorbit despre situația de la formația de tradiție din Ardeal la Spotlight SuperLiga.

U Cluj, echipa din SuperLiga care primește cei mai mulți bani publici. „Sunt 2,5 milioane de euro pe an”

Petrolul Ploiești a reușit să întoarcă rezultatul cu U Cluj, iar Vivi Răchită este în al 9-lea cer după victoria „lupilor galbeni”. Succesul din Ardeal vine și în fața favoriților lui Emil Boc, care i-a acuzat de blat după partida cu Sepsi OSK.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur că au câștigat la o echipă la care patron este domnul Boc. Cel care după meciul Petrolul – Sepsi a avut o declarație jignitoare la adresa clubului, spunând că Petrolul este rușinea fotbalului românesc. Atât de bărbat a fost domnul Boc că seara a pus postarea pe Facebook și dimineața a șters-o”, spune Răchită.

Alin Grigoare spune că nu acuzațiile de blat sunt cele mai jignitoare afirmații ale lui Emil Boc. Moderatorul emisiunii este deranjat de suma record de bani publici, care se va îndrepta către Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT

„Cea mai mare jignire făcută de Boc nu a fost atunci. A fost acum când a anunțat că din sezonul următor, echipa de fotbal a Universității Cluj va beneficia de 2,5 milioane de euro din banii primăriei. Lucrul acesta mi se pare mai mult decât penibil.

Pe lângă faptul că te joci cu banii oamenilor, care încearcă să plătească până la sfârșitul lunii martie dările către stat pentru a beneficia de 10%. Oamenii se îmbulzesc să plătească pentru domnul Boc și Cluj la bugetul local și vine domnul Boc, ce fac eu cu banii.

ADVERTISEMENT

Dăm 2,5 milioane de euro la Universitatea Cluj, care este o echipă foarte importantă pentru România, dar atât”, a spus Alin Grigore.

„Dacă nu se dau bani de la bugetul statului, sportul va muri în România”

„Consiliul Local și Universitatea de la Cluj sunt membrii fondatori, sunt asociați cu echipa de fotbal. Trebuie să participe la crearea bugetului, dar dacă nu sunt majoritari, mă gândesc cât trebuie să dea cei care sunt majoritari.

ADVERTISEMENT

Dacă ne se dau bani de la bugetul statului, bugetul primăriilor sportul va muri în România. Și CFR Cluj primește pe legea 350, pe criterii de performanță, proiecte, dar la CFR Cluj nu este membru fondator Consiliul Local.

Ungurii au băgat atât de mulți bani publici în echipe și în stadioane. Ferencvaros este susținută de Guvern, la unguri sportul este politică de stat. CFR Cluj este un club 100% privat, în schimb ce U Cluj are instituții publice ca membre fondatoare.

Marea masă a suporterilor din Cluj susțin Universitatea Cluj și cred că primarul le satisface această plăcere”, a spus Răchită la Spotlight SuperLiga, emisiune live pe FANATIK.RO, de la ora 15:00, în fiecare zi de marți.

Echipa din SuperLiga care PRIMESTE 2.500.000 de euro de la Primarie

ADVERTISEMENT