Sport

Echipa națională a României, urcare importantă în clasamentul FIFA. Campioana mondială Argentina este noul lider

Echipa națională a României a început cu dreptul campania de calificare la Euro 2024, iar acest lucru i-a permis o urcare considerabilă în clasamentul FIFA.
06.04.2023 | 16:40
Echipa nationala a Romaniei urcare importanta in clasamentul FIFA Campioana mondiala Argentina este noul lider
Echipa națională a României a început cu dreptul campania de calificare la Euro 2024, iar acest lucru i-a permis o urcare considerabilă în clasamentul FIFA. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au învins Andorra și Belarus, dar jocul nu a fost unul convingător. Cu toate acestea, trupa lui Edi Iordănescu a luat o opțiune importantă pentru calificare, mai ales datorită rezultatelor negative înregistrate de Kosovo și Israel.

Urcare de 6 locuri în clasamentul FIFA pentru naționala României

În urma celor două victorii de moral din preliminariile Campionatului European din 2024, echipa națională a României a urcat şase locuri în clasamentul FIFA şi este acum pe poziţia 46, cu 1.444,58 puncte.

ADVERTISEMENT

Dintre adversarele ”tricolorilor” în campania de calificare la Euro 2024, reprezentativa Elveţiei este cel mai bine clasată, fiind pe locul 12, cu 1.664,24 puncte, în timp ce formația Israelului se află pe poziția 78, cu 1.307,41 puncte.

Formația Belarusului, recent învinsă de România la București, ocupă locul 98, cu 1.210,17 puncte, echipa din Kosovo este pe poziția 107, cu 1.186,26  puncte, iar reprezentativa din Andorra se află pe locul 153, cu 1.030,52 puncte.

ADVERTISEMENT

Campioana mondială Argentina a urcat pe primul loc al ierarhiei, cu 1.840,93 puncte, fiind urmată de vicecampioana mondială Franţa, cu 1.838,45 puncte, iar pe locul 3 a coborât fostul lider, Brazilia, cu 1.834,21 puncte.

Plusurile și minusurile naționalei după startul în preliminariile Euro 2024

În cadrul unei ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, analistul Dan Chilom s-a arătat sceptic în privința calificării naționalei României la Euro 2024, în ciuda startului pozitiv, și consideră că nu există marjă de creștere pentru actualii jucători.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a avut mari probleme cu postul de fundaș stânga la meciurile cu Andorra și Belarus, iar Raul Opruț a fost criticat pentru prestația sa. De altfel, analiștii FANATIK SUPERLIGA sunt convinși că jucătorul de la FC Hermannstadt nu va mai fi convocat la următoarele acțiuni ale naționalei.

Anghel Iordănescu a avut o discuție cu Edi Iordănescu despre problemele de la națională, dezvăluind că fiul său a știut de la bun început la ce să se aștepte când a devenit selecționer și că a dat dovadă de hotărâre, responsabilitate și personalitate.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș al FCSB, Bănel Nicoliță, a făcut la FANATIK SUPERLIGA o analiză a primelor partide ale naționalei în preliminariile Euro 2024 și a remarcat prestațiile bune avute de Radu Drăgușin, Alex Dobre și Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT
Tags: