Fotbal international

Echipamentul jucătorilor de la Cupa Mondială, pline de pete verzi la finalul partidelor. Motivul pe care FIFA l-a dezmințit

Fotbaliștii de la Cupa Mondială din Qatar se plâng la finalul meciurilor din cauza unor pete verzi care apar pe echipament.
06.12.2022 | 09:55
Echipamentul jucatorilor de la Cupa Mondiala pline de pete verzi la finalul partidelor Motivul pe care FIFA la dezmintit
Jucătorii de la Cupa Mondială au pete verzi pe echipamente la finalul meciurilor. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Jucătorii echipelor de la Cupa Mondială din Qatar au observat la finalul partidelor că echipamentul de joc este însemnat cu pete verzi. Ultimele astfel de incidente au avut loc la meciul Angliei cu Senegal, iar FIFA este trasă la răspundere pentru că oficialii qatarezi ar fi vopsit iarba pentru a acoperi anumite imperfecțiuni ale gazonului.

Jucătorii Angliei au observat pete verzi pe echipament după meciul cu Senegal

Vedetele Angliei au observat la finalul partidei cu Senegal, care a avut loc pe Stadionul Al Bayt din Al Khor, mai multe pete verzi pe echipamentul de joc, astfel au apărut mai multe semne de întrebare.

ADVERTISEMENT

Petele verzi de pe echipament au putut fi observate și în timpul meciului la fotbaliștii englezi. Pete vizibile au putut fi observate pe echipamentul unor sportivi, precum Luke Shaw, Harry Kane sau portarul Jordan Pickford.

FIFA s-a apărat și a dezmințit informațiile potrivit cărora personalul care se ocupă de îngrijirea stadioanelor ar fi vopsit iarba în culoarea verde.

ADVERTISEMENT

Organizatorii turneului ar fi putut apela la „abordarea Augusta” la Campionatul Mondial

Deși FIFA a negat afirmațiile, mai multe voci din fotbal consideră că organizatorii turneului ar fi apelat la „abordarea Augusta” cu privire la gazonul de la Cupa Mondială.

Astfel de abordări au loc la Augusta National Golf Club, unul dintre cele mai semnificative turnee de golf Masters, pentru a ascunde zonele imperfecte ale gazonului.

ADVERTISEMENT

FIFA s-a apărat și a negat astfel de informații, iar forul internațional a dezvăluit că zonele de încălzire de pe stadioanele Cupei Mondiale sunt delimitate cu vopsea verde.

Anglia, neînvinsă la Campionatul Mondial din Qatar

Anglia se va duela cu Franța pentru un loc în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar. Va fi cel mai important test pentru selecționata lui Gareth Southgate care este neînvinsă până în sferturile Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

Anglia a reușit să câștige spectaculos, 6-2 în prima etapă cu Iran, a remizat scor 0-0 cu SUA și a câștigat la scor de neprezentare, 3-0 cu Țara Galilor, în ultimul meci din faza grupelor.

În optimi, campioană mondială în 1966, a trecut cu 3-0 de Senegal după golurile marcate de Henderson, care a devenit al doilea cel mai vârstnic fotbalist care marchează pentru selecționata Albionului, Harry Kane și Bukayo Saka.

ADVERTISEMENT
Tags: