Sport

Echipele din Serie A, coşmar în finalele din Europa! Italienii au visat la trei trofee continentale şi s-au ales doar cu locul 2

Italia a avut câte o reprezentantă în toate cele trei finale ale cupelor europene, însă echipele din Seria A nu au putut aduce niciun trofeu continental în 2023.
11.06.2023 | 10:00
Echipele din Serie A cosmar in finalele din Europa Italienii au visat la trei trofee continentale si sau ales doar cu locul 2
Echipele din Serie A au fost învinse în cele trei finale europene din 2023
ADVERTISEMENT

Italienii au visat la o hegemonie totală în cupele europene, după ce au dus câte o echipă în fiecare finală din cupele europene, însă rezultatul final a fost unul de coşmar. Inter, AS Roma şi Fiorentina au pierdut dramatic în finalele din Champions League, Europa League şi Conference League.

AS Roma a condus în finala cu Sevilla, dar a pierdut trofeul Europa League după loviturile de departajare

AS Roma a fost prima echipă din Italia care a început asaltul spre un trofeu european, după ce sezonul trecut reuşise să câştige Conference League. În finala cu Sevilla, jucată la Budapesta, romanii au început perfect, prin golul lui Dybala, însă Gianluca Mancini şi-a înscris în proprie poartă şi câştigătoarea trofeului a fost decisă la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Sevillei, specialista Europa League, au avut nervii mai tari la loviturile de departajare, iar Gianluca Mancini şi Roger Ibañez au fost cei care au ratat şi trofeul a ajuns la formaţia spaniolă. De la iberici, Gonzalo Montiel a ratat în prima fază, însă lovitura a fost repetată, după ce Rui Patricio, portarul lui AS Roma, nu a stat corect pe linia porţii.

După succesul din finala Europa League, Sevilla a obţinut calificarea în grupele Ligii Campionilor, unde se va afla în urna capilor de serie. De cealaltă parte, AS Roma se va întoarce, în sezonul 2023-2024, în Europa League, unde va începe direct din faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Fiorentina a pierdut finala Conference League după un gol primit în minutul 90

În finala Conference League, jucată la Praga, Fiorentina şi West Ham United porneu cu şanse egale, iar primul gol al meciului a venit abia în minutul 62, când Said Benrahma a executat un penalty. Avansul englezilor a durat doar cinci minute, după ce Giacomo Bonaventura a egalat.

Când toată lumea se gândea deja la prelungiri, Jarrod Bowen a scăpat pe contraatac şi a marcat, în minutul 90, golul care a adus trofeul Conference League în vitrina lui West Ham United. Englezii au pus mâna pe cupă şi au obţinut calificarea în grupele Europa League, în timp ce Fiorentina nu va gusta savoarea meciurilor europene în sezonul 2023-2024.

ADVERTISEMENT

Inter putea să trimită finala cu Manchester City în prelungiri

Inter pornea cu şansa a doua în finala Ligii Campionilor cu Manchester City, însă italienii au arătat că pot să joace de la egal la egal cu cea mai bună echipă a Europei. După 0-0 la pauză, Rodri a dat lovitura în minutul 68, cu un şut în forţă din careu, însă finalul meciului a fost marcat de ocazii uriaşe pentru Inter.

În minutul 87, Ronelu Lukaku a fost la un pas să egaleze, dar Ederson a parat incredibil. Din nou, la ultima fază a finalei, în minutul 90+6, italienii au fost la un pas să egaleze, dar portarul brazilian a fost la post şi a respins mingea. Manchester City a câştigat trofeul şi a obţinut tripla, în timp ce Inter a trebuit să se mulţumească doar cu laudele pentru o prestaţie bună.

ADVERTISEMENT

Italia atacă Europa cu şapte echipe în sezonul 2023-2024

Pentru sezonul 2023-2024, Italia va fi reprezentată în cupele europene de şapte echipe. Napoli, Lazio, Inter şi AC Milan vor juca în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Atalanta şi AS Roma sunt calificate în grupele Europa League. Juventus va evolua în play-off-ul Conference League, după ce echipa a primit o penalizare de 10 puncte şi a ratat Champions League.

ADVERTISEMENT