Fotbal international

Ecuador – Senegal 1-2, în Grupa A la Campionatul Mondial 2022. Căpitanul Kalidou Koulibaly îi duce pe ”Leii din Teranga” în optimi

Senegal s-a calificat în optimile de finală la Cupa Mondială, după ce a învins Ecuador, scor 2-1, în ultima etapă din Grupa A.
29.11.2022 | 18:45
Ecuador  Senegal 12 in Grupa A la Campionatul Mondial 2022 Capitanul Kalidou Koulibaly ii duce pe Leii din Teranga in optimi
Jucătorii SEnegalului sărbătoresc golul marcat de Kalidou Koulibaly. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
29-11-2022
16:31

FINAL Ecuador - Senegal 1-2 (Caicedo 68 / I. Sarr 44 pen., Koulibaly 70)

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

FINAL: Senegal a învins Ecuador, scor 2-1, într-un meci decisiv pentru calificarea în optimile de finală. Campioana Africii avea doar varianta victoriei pentru a merge mai departe și a reușit acest lucru după un joc solid. Senegal a încheiat pe locul 2, după Olanda, și va juca în optimi cu câștigătoarea Grupei B, acolo unde principală favorită este Anglia.

ecuador - senegal campionat mondial 2022

Min. 82 – Torpila lui Dia de la 16 metri trece pe lângă poarta lui Galindez.

Min. 76 – Preciado a controlat superb balonul în mijlocul careului, dar șutul său din voleu a fost prins cu siguranță de Mendy.

Min. 70 – GOOOL Senegal! Doar două minute s-au bucurat ecuadorienii, deoarece Koulibaly a profitat de o respingere greșită a defensivei adverse și i-a readus pe senegalezi în avantaj.

Min. 68 – GOOOL Ecuador! La primul corner al sud-americanilor, Torres se înalță superb, prelungește cu capul până la Caicedo, care îndeplinește o simplă formalitate din 4 metri.

29-11-2022
15:00

Avantaj pentru senegalezi la pauză cu ajutorul unui penalty

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO

Min. 44 – GOOOL Senegal! Ismaila Sarr transformă cu siguranță penalty-ul pe care tot el l-a obținut după faultul în careu comis de Hincapie.

Min. 8 – Sabaly îi pasează pe culoar lui Dia, dar șutul în diagonală al atacantului senegalez trece puțin pe lângă poartă.

Min. 3 – Idrissa Gueye este găsit perfect cu o pasă în careul ecuadorienilor, dar șutează pe lângă poartă.

Min. 1 – A început partida.

Fanii celor două formații au început spectacolul pe Khalifa International Stadium din Doha.

29-11-2022
14:01

Echipele de start la Ecuador - Senegal

Ecuador: Galindez (Aucas) – A. Preciado (Genk), Torres (Santos Laguna), Hincapie (Leverkusen), Estupinan (Brighton) – Franco (Talleres Cordoba), Gruezo (Augsburg), Caicedo (Brighton) – Plata (Valladolid), Estrada (Cruz Azul), Valencia (Fenerbahce). Rezerve: Dominguez, Ramirez – Arreaga, Cifuentes, Ibarra, Mena, Pacho, Palacios, Porozo, E. Preciado, Reasco, Robert Arboleda, Rodriguez, Sarmiento. Selecționer: Gustavo Alfaro.

Senegal: E. Mendy (Chelsea) – Sabaly (Betis), Koulibaly (Chelsea), Jakobs (Monaco), Diallo (Leipzig) – Ciss (Rayo Vallecano), P. Gueye (Marseille) – Ndiaye (Sheffield United), I. Gueye (Everton), I. Sarr (Watford) – Dia (Salernitana). Rezerve: S. Dieng, Gomis – Ballo-Toure, Cisse, Diatta, Diedhiou, B. Dieng, Jackson, Loum, F. Mendy, N. Mendy, Name, N’Diaye, P. Sarr. Selecționer: Aliou Cisse.

Meciul Ecuador – Senegal are loc marți, 29 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, în etapa a 3-a (ultima) din Grupa A la turneul final al CM din Qatar. Cele două echipe se duelează pentru calificarea în optimile de finală, din moment ce Olanda nu prea are cum să aibă emoţii contra Qatarului.

Ecuador – Senegal, în etapa a 3-a din Grupa A a Campionatul Mondial 2022

Ecuador – Senegal este finala pentru al doilea loc calificant. Sud-americanii au și avantajul egalului, deci două șanse de calificare, africanii nu pot merge mai departe decât dacă vor câștiga, pentru că Ecuador are 4 puncte, iar Senegal unul mai puțin.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Ecuador și Senegal

Întâlnirea Ecuador – Senegal se dispută marți, 29 noiembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Khalifa International”, unul dintre cele două stadioane din capitala Doha, alături de stadionul “Al Thumama”. Ca toate locațiile de la acest turneu final și stadionul Al Khalifa International este unul de cinci stele, desprins parcă din tehnologia viitorului.

Aici au avut loc deja partidele Anglia – Iran 6-2, cele mai multe goluri de la turneul final, Germania – Japonia 1-2, una dintre marile surprize, Olanda – Ecuador 1-1 și Croația – Canada 4-1. Aşadar Ecuador dispută acum al doilea meci pe acest stadion, un nou egal fiind sinonim cu calificarea în optimi.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Ecuador – Senegal se joacă marți, 29 noiembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 2. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO. 

Nu e loc de ceva răcoare în Qatar, deși peste o zi iarna își va intra în drepturi în mod calendaristic. Marți, 29 noiembrie, pe fondul unui cer încremenit la noțiunea de senin, vor fi în jur de 30 de grade, cu două mai puțin decât în zilele precedente. Pe stadioane vor fi ca de obicei 20 de grade, ideal pentru a juca fotbal.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Ecuador – Senegal, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este un meci destul de riscant pentru pariori, în sensul în care aceștia ar vedea în Senegal echipa mai bună, pentru că africanii sunt obligați să atace non-stop din primul minut, iar ecuadorienii pot profita. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Ecuador și Senegal.

Ce absenţe au Ecuador şi Senegal

Ecuador are de depășit o mare problemă pentru acest meci. în proporție de 90% sunt șansele ca genunchiul golgeterului echipei, Enner Valencia, care a înscris toate golurile echipei sale la acest Mondial, să nu se vindece miraculos după lovitura primită în partida cu Olanda.

ADVERTISEMENT

Și Senegal, în afara vedetei Sadio Mane, are alte absențe la acest meci decisiv. Este vorba de  fundașul Ballo-Toure de la Milan și de mijlocașul lui Nottingham Forest, Kouyate. Însă selecționerul Aliou Cisse este încrezător, spunând că există soluții pentru orice jucător de a fi înlocuit cu succes.

Francezul Clement Turpin la al doilea meci arbitrat, Istvan Kovacs a cincea oară rezervă!

Ecuador – Senegal este un meci de calificare, una dintre cele două echipe urmând a promova în faza următoare, pentru că avem deja o echipă eliminată, cea a țării gazdă, fără nici un punct după primele două etape. De aceea a fost delegat pentru a doua oară la acest turneu final francezul Clement Turpin, iar pentru a cincea oară românul Istvan Kovacs va fi arbitru de rezervă.

Pentru selecționerul senegalez, Alliou Cisse, meciurile cu echipele sud-americane îi stârnesc amintiri dintre cele mai plăcute din perioada când era căpitanul echipei “Leilor din Tengara”. La Mondialul din 2002, unde erau debutanți, senegalezii au produs senzație prin jocul lor spectaculos și calificarea din grupe au obținut-o după un meci de infarct cu Uruguay, în care au avut 3-0 la pauză, dar au terminat 3-3, suficient pentru a merge mai departe.

Cote la pariuri

Este o partidă echilibrată, după cum reflectă și cotele caselor de pariuri. Care văd în naționala ecuadoriană echipa cu prima șansă la victorie, la o cotă gigant, de 2,45. Pentru ca Senegal să contrazică această prognoză cota este de 3,10. Șansă dublă 1X are cotă 1,38, gol marcat Ecuador cotă 1,35. Șansă dublă X2 are cotă 1,57, iar gol marcat de Senegal cotă 1,40.

Există un singur meci oficial între cele două echipe, în 2002, înaintea Mondialului asiatic Africanii au reușit atunci o victorie cu 1-0. Acum faptul că Ecuador are două variante de calificare pune Senegalul într-o situație delicată, pentru că trebuie să riște totul pe cartea atacului.


  • 2,40 este cota Superbet pentru “PsF 2” în Ecuador – Senegal. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT