Sport

Edi Iordănescu a luat decizia în privinţa veteranilor la echipa naţională! Ce se întâmplă cu Săpunaru şi Tamaş. Exclusiv

Edi Iordănescu a luat decizia de a nu mai convoca jucători veterani la echipa naţională. Motivul este unul simplu: la următoarele preliminarii pentru Euro, unii dintre ei vor avea peste 38 de ani.
16.05.2022 | 19:35
Edi Iordanescu a luat decizia in privinta veteranilor la echipa nationala Ce se intampla cu Sapunaru si Tamas Exclusiv
Edi Iordănescu, alături de Cristi Săpunaru şi Gabi Tamaş. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au mai rămas câteva săptămâni până la startul Ligii Naţiunilor, când România va disputa primele meciuri oficiale în mandatul lui Edi Iordănescu. Selecţionerul a avut la dispoziţie două amicale până acum să evalueze lotul: 0-1 cu Grecia şi 2-2 cu Israel.

Edi Iordănescu a luat decizia în privinţa veteranilor la echipa naţională! Nu va convoca jucători de peste 36 de ani

Din informaţiile FANATIK, înainte de meciurile din Liga Naţiunilor, Edi Iordănescu a hotărât să nu mai convoace la naţionala României jucători veterani, care să aibă peste 36 de ani, iar motivul este cât se poate de simplu.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul nu are garanţia că jucătorii respectivi vor putea evolua şi în preliminariile pentru Euro 2024,  când vor avea 37 sau chiar 38 de ani. În plus, nici nu ar fi corect ca ei să ducă greul în preliminarii şi la Euro să fie lăsaţi acasă. Este greu ca jucători de 39 de ani să prindă lotul naţionalei la un turneu final.

Săpunaru şi Tamaş nu intră în vederile selecţionerului! Deac nu va mai prinde nici el naţionala

În ultimele luni s-a vorbit în spaţiul public despre eventualele convocări ale lui Cristi Săpunaru şi Gabi Tamaş. Cei doi fundaşi centrali în vârstă de 38 de ani au evoluat la un nivel foarte bun în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, însă odată cu această decizie, Edi Iordănescu a închis cazul.

ADVERTISEMENT

Această decizie îl vizează şi pe Ciprian Deac, proaspăt campion cu CFR Cluj. Atacantul în vârstă de 36 de ani a fost şi în acest sezon unul dintre cei mai buni jucători ai ardelenilor, însă nu va mai intra în calculele lui Edi Iordănescu din cauza vârstei.

România, program de foc în luna iunie!

Luna iunie este una de foc pentru naţionala României. “Tricolorii” vor disputa nu mai puţin de patru meciuri într-un interval de 10 zile, în grupa de Liga Naţiunilor:

ADVERTISEMENT
  • 4 iunie: Muntenegru – România
  • 7 iunie: Bosnia – România
  • 11 iunie: România – Finlanda
  • 14 iunie: România – Muntenegru

Prima acţiune a lui Edi Iordănescu, cu ghinion! Lotul “tricolor”, lovit de focare de viroză, gripă şi COVID

Edi Iordănescu a debutat la prima reprezentativă în luna martie, cu amicalele în faţa Greciei şi Israelului. Avea să fie o acţiune ghinionistă pentru noul selecţioner, lotul “tricolor” fiind lovit de focare de viroză, gripă şi COVID.

ADVERTISEMENT

Astfel, Edi Iordănescu nu a putut să îi evalueze pe jucători la cei mai buni parametrii, mai ales că avea să fie singura acţiune a lotului naţional înainte de primele meciuri oficiale şi primul obiectiv: Liga Naţiunilor.

  • 2003 este anul în care Gabi Tamaş a debutat la naţionala României
  • 36 de selecţii a bifat Cristi Săpunaru la echipa naţională
ADVERTISEMENT