Sport

Edi Iordănescu, detalii despre viitorul său înainte de România – Bosnia: ”Am bilet la Frankfurt, în calitate de selecționer. Nu mă urc în avion dacă nu vom schimba ceva”

Edi Iordănescu a transmis un mesaj ferm înaintea meciului cu Bosnia. Selecționerul a oferit noi detalii despre viitorul lui pe banca României.
25.09.2022 | 11:52
Edi Iordanescu detalii despre viitorul sau inainte de Romania  Bosnia Am bilet la Frankfurt in calitate de selectioner Nu ma urc in avion daca nu vom schimba ceva
Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj ferm jucătorilor înaintea meciului cu Bosnia Herțegovina. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După o campanie ratată în Liga Națiunilor, Edi Iordănescu își dorește o ultimă impresie bună pentru a continua pe banca României. Meciul cu Bosnia ar putea fi ultimul în calitate de selecționer.

Edi Iordănescu: ”Trebuie să demonstrăm că putem mai mult”

Selecționerul României a susținut o conferință de presă înaintea meciului cu Bosnia Herțegovina, ultimul din actuala campanie în Liga Națiunilor. Edi Iordănescu le-a transmis jucătorilor că viitorul lui pe banca naționalei depinde și de cum vor evolua în meciul de pe Stadionul Rapid.

ADVERTISEMENT

”Pot să vă spun că înainte de jocul cu Finlanda le-am spus băieților în vestiar că am biletul pe data de 8 să merg la Frankfurt în calitate de selecționer (la tragerea la sorți a grupelor preliminare pentru Euro 2024 – n.r.), dar le-am transmis că dacă nu vom schima ceva, dacă nu vom arăta că avem potențial, nu mă urc în acel avion.

Trebuie să ne demonstrăm noi nouă și ei înșiși lor că putem și că pot mai mult. Au dat un prim răspuns, la Helsinki, dar nu e suficient. Mai avem o șansă, vedem după acest joc”, a transmis Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Selecționerul a adăugat că deși a fost reconfirmat în funcție, după meciul cu Bosnia și Herțegovina va prezenta un raport complet Comisiei Tehnice a FRF și că indiferent de decizia acesteia, o va accepta.

”Am spus ce era de spus, îmi doresc să terminăm această campanie și vom discuta. Mă flatează poziția Federației (care l-a reconfirmat în funcție după meciul cu Finlanda – n.r.) și le mulțumesc pentru sprijin. Dacă aș căuta un minus, nu l-aș găsi, avem toate condițiile, nu avem nici un alibi”, a explicat Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Iordănescu junior știe cum poate să readucă România în elita fotbalului

Edi Iordănescu a lăsat să se înțeleagă că a pregătit calendarul pentru următoarele acțiuni ale echipei naționale și că este încrezător că poate să readucă România la un nivel mult mai bun decât cel arătat în ultimii ani.

”Important este să vedem cum terminăm această campanie, să aducem trei puncte după acest joc (cu Bosnia și Herțegovina – n.r.). Să confirmăm că ceea ce am arătat trebuie să devină o tradiție și o continuitate. Să încercăm lucruri noi, să experimentăm încontinuu nu e bine.

ADVERTISEMENT

Am un tablou complet al etapelor care trebuie urmărite pentru a începe să progresăm. După meciul acesta ne așezăm și discutăm ce putem face, care este interesul echipei naționale, pentru că acesta primează”, a spus Iordănescu la conferința de presă.

Selecționerul a mai spus că jucătorii care evoluează în străinătate nu aduc, deocamdată, un plus echipei naționale și le-a transmis acestora că e nevoie ca ei să confirme la echipele de club pentru a aduce un alt suflu la acțiunile României.

”Încă avem probleme la nivelul jucătorilor care vin din străinătate. Ar trebui să aducă mentalitate și profesionalism. Mă dezamăgește că încă nu reușesc să se impunem în străinătate.

Partea care îmi dă curaj este că îi cunosc și am spus că individual jucătorii pot mai mult. În Finlanda am avut cele mai bune cifre, sunt semnale bune, dar jucătorii din străinătate trebuie să se impună acolo unde joacă pentru a aduce o altă valoare la echipa națională”, a punctat selecționerul.

România – Bosnia Herțegovina, ultimul meci al ”tricolorilor” în grupa B3 se joacă luni, 26 septembrie, de la 21:45, pe Stadionul Rapid.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,10 este cota pentru ”oaspeții să câștige prima repriză și sub 1,5 goluri” la meciul România – Bosnia Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT