Sport

Edi Iordănescu laudă CFR-ul: „E cea mai valoroasă echipă a competiției, fără să jignesc pe nimeni” + Sergiu Buș e tranșant: „Ar fi o tragedie să ratăm play-off-ul”. VIDEO

08.02.2020 | 22:35
Edi Iordanescu lauda CFRul E cea mai valoroasa echipa a competitiei fara sa jignesc pe nimeni  Sergiu Bus e transant Ar fi o tragedie sa ratam playofful VIDEO
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a vorbit despre șansele echipei sale la un loc de play-off, la finele meciului cu CFR, scor 0-0. Tehnicianul nu concepe ca echipa sa să nu termine în top 6, însă crede că medieșenii vor avea nevoie și de noroc pentru a-și îndeplini obiectivul.

Edi Iordănescu laudă CFR-ul și speră la un miracol în ultimele etape

Edi Iordănescu, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș, este conștient că echipa sa poate rata play-off-ul, însă rămâne încrezător că norocul va fi de partea formației din Mediaș în ultimele etape, în lupta la distanță cu rivala FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Iordănescu a explicat cum a gândit tactic partida cu CFR Cluj, „cea mai valoroasă echipă a campionatului”. „Sigur, la prima vedere am întâlnit cea mai valoroasă echipă a competiției, fără să jignesc alte echipe. Vezi FCSB, Astra, Craiova, CFR e cea mai completă echipă, „tăbăcită” prin grupele Europa League, știe să speculeze orice greșeală, au mijloace, soluții, am avut puțină teamă. Noi veneam după înfrângere la Craiova, CFR tocmai a învins FCSB fără prea multe probleme. Știam că asta apasă, mai ales că era și miza foarte importantă. Am propus o altfel de structură de joc, am încercat să combatem jocul CFR-ului, față de alte meciuri ne-am asumat mai puține lucruri ofensiv. Știam că CFR scurtează terenul pe construcție, am vrut să avem talie acolo, să câștigăm mingea a doua. Să ne protejăm mai bine la momentele statice. Am încercat să băgăm extremele volante în spatele atacantului, ne-a reușit ceva în special defensiv. Eu spun că în cele mai multe momente am controlat treimea proprie bine. Din punctul meu de vedere, mingile lor lungi s-au transformat în mingi și mai lungi.

Trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut, dacă ne uităm în curtea celorlalte echipe, nu ne mai concentrăm. Prima condiție, cu puțină șansă, trebuie să luăm noi puncte. Sunt 24 de etape, nu am trecut niciodată sub locul 6. Ar fi frustrant pentru noi o lovitură imensă, să pierdem calificarea. A fost o perioadă foarte grea, și azi am văzut jucători ca Rondon, Aurelio, jucători care erau foarte importanți. Olaru, Cristea, Ivanov, jucători grei pierduți. Am pus la loc din mers, cu toate astea am făcut parcurs excepțional. E frustrant că în alți ani cu 37 de puncte s-a intrat în play-off. Acum e posibil și cu 41 să nu intrăm în play-off. Ține doar de lipsă de șansă, avem al 4-lea cel mai mic buget, am pierdut în plin campionat jucători ca și Crețu, Olaru, jucători decisivi pentru noi. A trebuit să luăm totul de la capăt. Jucătorii au luptat, au încercat să compenseze diferența de valoare. Una peste alta am făcut un joc bun despre noi”, a explicat Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Ionuț Larie și Sergiu Buș nu concep ca Gaz Metan să rateze play-off-ul

Ionuț Larie, fundașul Mediașului, crede că echipa sa nu merită un loc în play-off dacă nu reușește să învingă etapa următoare la Clinceni.

„A fost un meci de luptă, am încercat să ne apărăm foarte bine, știam că CFR e foarte bună. Ne-am apărat, dar nu ne-am creat multe șanse, de aici și rezultatul. Răzvan Pleșca ne-a ajutat, a scos câteva mingi mai ales în prima repriză, dar am încercat să jucăm în acest sistem cu trei fundași.

ADVERTISEMENT

Ne bucurăm că nu am luat gol, sperăm ca contracandidatele noastre să se încurce, că avem nevoie. Nu știu dacă e presiune pe noi, noi mergem încrezători la Clinceni, dacă nu învingem la Clinceni nu merităm să fim în play-off, cu siguranță”, a punctat Larie.

Sergiu Buș nu concepe ca Gaz Metan Mediaș să rateze play-off-ul. Atacantul medieșenilor crede că ar fi o tragedie ca echipa sa să joace în play-out.

ADVERTISEMENT

„Un punct care ne ajută foarte mult, suntem la mâna noastră, ne trebuie șase puncte. Avem meci foarte greu la Clinceni, dar mergem să câștigăm. Așa cum am zis, probabil și frigul și-a făcut treaba, noi cel puțin a doua repriză am căzut puțin, nu fizic, am stat puțin în spate și putea să ne coste.

Este tragedie, când am venit aici de șase luni, alții de mai mult timp ne-am gândit să ajutăm Gaz Metan și să ajungem în play-off. Avem toate condițiile necesare, banii la zi, liniște necesară, ar trebui să fim în play-off”, a declarat Buș la Digi Sport.

Gaz Metan Mediaș și-a complicat singură viața după egalul cu CFR, scor 0-0. Medieșenii sunt la mâna rezultatelor și trebuie să spere că FC Botoșani va face pași greșiți în următoarele trei meciuri.

Gaz Metan mai are de disputat două partide în sezonul regulat, cu Academica Clinceni (deplasare) și Dinamo București (acasă). FC Botoșani mai are de disputat trei partide, cu FC Hermannstadt (acasă), Sepsi (deplasare) și Poli Iași (acasă). Cele două echipe sunt despărțite de un singur punct în clasament.

  • 1-6 a fost raportul șuturilor pe poartă între Gaz Metan și CFR Cluj
ADVERTISEMENT