Sport

Edi Iordănescu, mesaj de învingător după ce a aflat grupa la Euro 2024: ”Obiectivul e să mergem mai departe”

România se poate considera norocoasă la tragerea la sorți pentru Euro 2024, în condițiile în care naționala condusă de Edi Iordănescu a evitat toate echipele mari ale Europei.
02.12.2023 | 21:44
Edi Iordanescu mesaj de invingator dupa ce a aflat grupa la Euro 2024 Obiectivul e sa mergem mai departe
Edi Iordănescu, mesaj de învingător după ce a aflat grupa la Euro 2024: ”Obiectivul e să mergem mai departe”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Așadar, o grupă cu Belgia, Slovacia și, cel mai probabil, Ucraina, din care țara noastră ar trebui să se califice. Asta, în condițiile în care vor exista mai multe grupe din care ies chiar și echipele de pe 3, în funcție de anumite criterii. Acest lucru îl simte și selecționerul Edi Iordănescu, cel care anunță obiective mărețe vara viitoare pentru ”tricolori”.

Edi Iordănescu, mesaj de învingător după ce a aflat grupa la Euro 2024

“Obiectivul nostru este să mergem mai departe, să trecem de aceasta grupă. Vom continua să muncim ca și până acum, avem drumul nostru, șansa noastră, și împreună, cu unitate și încredere, am demonstrat că putem realiza multe lucruri frumoase. Nu va fi ușor, indiferent de echipa care va veni din play-off. Este Campionatul European și toate formațiile de aici sunt valoroase”, a transmis Iordănescu pentru FRF.ro.

ADVERTISEMENT

De altfel și Mircea Lucescu anunța în direct la PRO TV că este optimist când stă să analizeze șansele de calificare ale României la Euro 2024. ”Vreau să vă spun că foarte echilibrată grupa, Ucraina în momentul de față e echipă puternică, cu jucători care joacă în echipe importante din Europa. Au și o stare de spirit de spirit deosebită din cauza Războiului. Ucraina bineînțeles că va câștiga play-off-ul, la cealaltă grupă văd Grecia, dincolo Polonia. Aș adăuga Polonia, Ucraina și Grecia.

Grupa noastră este puternică, sperând că România va continua trendul ascendent din punct de vedere al punctelor reușite, va reușit să treacă peste Slovacia. Peste Belgia putem juca, deși e o echipă puternică. O grupă foarte echilibrată, putem să fim optimiști”, transmitea ”Il Luce”, cel mai important antrenor al României.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Edi Iordănescu cred în calificare

Nu doar Edi Iordănescu a vorbit despre calificare după ce a aflat grupa, ci și o parte dintre jucătorii care reprezintă România. “Sunt echipe destul de puternice, dar nu sunt cele mai puternice echipe cu care puteam pica.

La începutul tragerii mi-aș fi dorit să avem o grupă cu Portugalia și Italia, n-am jucat niciodată împotriva lor. Suntem conștienți unde suntem, suntem conștienți că prin forța grupului am reușit să obținem această calificare, de pe primul loc în grupă, și ne dorim mult mai mult. Vrem să trecem de faza grupelor!”, a transmis Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

“Ne vom lupta de la egal la egal cu fiecare echipă din grupă! Vrem să ne calificăm mai departe, dar fără să ne subestimăm adversarii. Suntem la Campionatul European, iar fiecare echipă care este aici și-a câștigat dreptul prin muncă!”, a transmis, sigur pe el, și Ianis Hagi. Nu putea să lipsească nici mesajul vedetei Radu Drăgușin, cel care e tot mai aproape de Manchester United în această iarnă.

“O grupă care ne dă speranțe mari, o să mergem în Germania foarte încrezători și doar cu gândul de a trece mai departe de faza grupelor. Este Campionatul European, sunt prezente cele mai bune echipe din Europa! Orice se poate întâmpla, iar eu am încredere că împreună o să obținem rezultatele pe care noi ni le dorim!”, a transmis Drăgușin.

ADVERTISEMENT

România a căzut în grupa E la Euro 2024, alături de Belgia, Slovacia și, cel mai probabil, Ucraina. Așadar, primul meci al tricolorilor va avea loc pe 17 iunie contra Ucrainei sau cine va câștiga play-offul (Israel, Bosnia și Islanda alături de Ucraina), în timp ce partida cu Slovacia se va juca pe 26 iunie 2024, cu patru zile după meciul cu Belgia, din 22.

ADVERTISEMENT