Sport

Mircea Lucescu vede România calificată din grupă la Euro 2024: ”Putem să fim optimiști!”

Mircea Lucescu are încredere în șansele României de a obține o calificare în fazele superioare ale Euro 2024, mai ales că grupa E pare echilibrată.
02.12.2023 | 20:35
Mircea Lucescu vede Romania calificata din grupa la Euro 2024 Putem sa fim optimisti
Mircea Lucescu vede România calificată din grupă la Euro 2024: ”Putem să fim optimiști!”
ADVERTISEMENT

România poate considera că a avut oarecare noroc la tragerea la sorți, evitând majoritatea numelor grele din toate urnele posibile. În acest sens, marele antrenor Mircea Lucescu e de părere că țara noastră ar putea să bată Slovacia și eventual să încurce Ucraina.

Mircea Lucescu vede România calificată din grupă la Euro 2024

De altfel, ”Il Luce” vorbește despre Ucraina drept calificată sigur din play-off, unde se luptă cu Israel pentru biletul de Germania. Cât despre restul grupelor, Mircea Lucescu are mare încredere în Grecia și Polonia.

ADVERTISEMENT

Deși Belgia este un adversar net superior României, această națională nu se compară cu Franța sau Anglia, astfel că ”tricolorii” ar avea o șansă reală la cel puțin un egal, crede Mircea Lucescu. Cât despre Slovacia, această echipă ar fi de bătut, deși e neclar dacă Ucraina nu e un adversar mult prea complicat pentru naționala pregătită de Edi Iordănescu.

”Vreau să vă spun că foarte echilibrată grupa, Ucraina în momentul de față e echipă puternică, cu jucători care joacă în echipe importante din Europa. Au și o stare de spirit de spirit deosebită din cauza Războiului. Ucraina bineînțeles că va câștiga play-off-ul, la cealaltă grupă văd Grecia, dincolo Polonia. Aș adăuga Polonia, Ucraina și Grecia.

ADVERTISEMENT

Grupa noastră este puternică, sperând că România va continua trendul ascendent din punct de vedere al punctelor reușite, va reușit să treacă peste Slovacia. Peste Belgia putem juca, deși e o echipă puternică. O grupă foarte echilibrată, putem să fim optimiști”, și-a început discursul Mircea Lucescu, în direct la PRO TV.

Mircea Lucescu, impresionat de Serbia și Ungaria

Marele antrenor român a analizat și restul grupelor, fiind impresionat evident de Ungaria, dar și de Italia, țară care a ajuns la Euro 2024 după o eroare gravă de arbitraj, care a defavorizat clar Ucraina. Cât despre grupa Angliei și Serbiei, Mircea Lucescu e convins că sârbii vor ieși din grupă, pentru că sunt o echipă națională mult mai valoroasă ca Danemarca.

ADVERTISEMENT

”Sunt sigur că vom fi în regulă, echipa României va fi în regulă. La prima grupă văd câștigătoare Germania și Ungaria calificată, apoi Spania și Italia, la luptă cu Croația. Italia, cum am văzut în meciul cu Ucraina și meciul premergător, va fi găsită echipa ideală pentru un turneu final. Dincolo văd pe Anglia și Serbia, nu văd Danemarca, văd Serbia mai mult”, a completat antrenorul.

În concluzie, Mircea Lucescu a comparat grupa României cu grupa din care fac parte Portugalia, Turcia și Cehia. Mai exact, două grupe echilibrate, în care orice echipă poate să obțină calificarea, mai ales că în turneul final găzduit din Germania vor ieși din grupe chiar și 3 echipe, astfel că doar ghinioniștii vor pleca acasă.

ADVERTISEMENT

”Serbia are jucători foarte buni, vor putea face o figură frumoasă. La un turneu final contează mult starea fizică a jucătorilor. Asta văd, dincolo Franța și Olanda, sigur Polonia, dar Polonia în ultima clipă și-a obținut calificarea, sau Țara Galilor.

La noi văd Belgia, România sau Ucraina. La Portugalia cu Cehia, împreună cu Turcia. Astea ultimele două grupe au 3 echipe la același nivel. O calificare la turneele finale nu mai e o problemă ca în alte vremuri”, a concluzionat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT