Sport

Edi Iordănescu, pe urmele lui Dinamo! Decizia surprinzătoare luată de selecționer pentru turneul final din Germania: ce se întâmplă cu Drăgușin și compania! Exclusiv

Edward Iordănescu este un selecționer tânăr, care e în ton cu tehnologia din zilele noastre, iar acest lucru se va vedea și la turneul final din Germania.
25.03.2024 | 21:45
Edi Iordanescu pe urmele lui Dinamo Decizia surprinzatoare luata de selectioner pentru turneul final din Germania ce se intampla cu Dragusin si compania Exclusiv
Edi Iordănescu, pe urmele lui Dinamo! Decizia surprinzătoare luată de selecționer pentru turneul final din Germania: ce se întâmplă cu Drăgușin și compania! // Foto SportPictures
ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, FANATIK vă prezenta în exclusivitate că antrenorul Zeljko Kopic a adus tehnologia inelelor la Dinamo. Concret, tehnicianul croat le-a adus „câinilor” inele pe care să le poarte și în afara antrenamentelor prin care să le fie centralizate toate datele.

Edi Iordănescu, pe urmele lui Dinamo! Decizia surprinzătoare luată de selecționer pentru turneul final din Germania: ce se întâmplă cu Drăgușin și compania!

Din informațiile FANATIK, Edi Iordănescu va implementa și el această strategie prin care va încerca să contorizeze fiecare minut petrecut de jucătorii naționalei în Germania, la Campionatul European de fotbal.

ADVERTISEMENT

Astfel, toți jucătorii României convocați la EURO 2024 ar urma să poarte câte un inel cu senzori care monitorizează ritmul cardiac, atât în timpul somnului cât și în timpul antrenamentelor.

Puțin peste 10.000 de dolari a costat sistemul pe care Edward Iordănescu îl va implementa la Campionatul European din Germania pe jucătorii naționalei României.

ADVERTISEMENT
  • 349 de dolari este costul unui asemenea inel!

Moda inelelor a fost adusă în Superliga de Zeljko Kopic!

FANATIK v-a prezentat în urmă cu două săptămâni, în exclusivitate, modul prin care Zeljko Kopic își monitorizează jucătorii chiar și în afara antrenamentelor.

Practic, preparatorul fizic Aleksa Boskovic poate vedea în timp real la ce oră se culcă fotbaliștii lui Dinamo sau cum au aceștia ritmul cardiac înainte și în timpul somnului. Jucătorii lui Kopic poartă aceste inele tot timpul, ele fiind date jos de pe deget doar în timpul meciurilor oficiale.

ADVERTISEMENT
Așa arată inelul pe care îl vor purta jucătorii echipei naționale
Așa arată inelul pe care îl vor purta jucătorii echipei naționale

Conform datelor oficiale legate de aceste inel, oficialii naționalei sau ai lui Dinamo vor afla în timp real cât de obosit este un jucător, dar și felul în care acesta se recuperează după efort.

Astfel se va încerca și eliminarea oricăror suspiciuni legate de jucători care fug din cantonamentul echipei naționale, așa cum s-a întâmplat în trecut la diverse echipe. Acum, orice mișcare faci, inelul îl avertizează în timp real pe preparator fizic.

ADVERTISEMENT

De menționat că mulți jucători români poartă deja aceste inele pentru a-și măsura individual diverși parametri, nu neapărat pentru că sunt obligați de cluburi sau de națională.

 

ADVERTISEMENT