Sport

Edi Iordănescu, răspuns tăios pentru Gigi Becali: “Dacă mai vorbim de zeci de milioane, o să se mai adune turneele finale la televizor”

Edi Iordănescu a ținut să răspundă la criticile pe care Gigi Becali i le-a făcut prin intermediul FANATIK. L-a sfătuit pe patronul FCSB să nu mai vehiculeze sume exorbitante pentru Tavi Popescu.
06.06.2022 | 21:30
Edi Iordanescu raspuns taios pentru Gigi Becali Daca mai vorbim de zeci de milioane o sa se mai adune turneele finale la televizor
Selecționerul Eduard Iordănescu i-a dat o replică foarte dură lui Gigi Becali, deranjat de declarațiile făcute de patronul FCSB în FANATIK. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a pierdut în Muntenegru, scor 0-2, în prima partidă oficială din mandatul lui Edi Iordănescu. Mai ales în condițiile în care eșecul a venit pe fondul unui joc foarte modest, criticile la adresa selecționerului au venit din toate direcțiile.

Edi Iordănescu a fost certat de Gigi Becali pentru că nu l-a folosit pe Octavian Popescu în Muntenegru: “Îl ai pe Maradona și nu îl bagi în echipa Argentinei?”

Așa cum era de așteptat, Gigi Becali nu putea să lipsească de pe lista contestatarilor. L-a pus la zid pe fostul său antrenor la FCSB pentru decizia de a nu miza nici măcar un minut pe Octavian Popescu în partida de la Podgorica.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu oferit pentru FANATIK, Gigi Becali a explicat în stilul caracteristic cât de ciudată i s-a părut decizia de a-l lăsa pe Tavi Popescu pe banca de rezerve în Muntenegru.

Eu nu vreau să îl cert pe Edi Iordănescu sau să spun altceva, dar tu îl ai pe Maradona şi nu îl bagi în echipa Argentinei? Noi nu am avut ocazii de poartă. Păi Tavi Popescu este cel mai bun jucător din Liga 1. La vârsta lui îţi câştigă meciuri singur. Vreodată la naţionala Argentinei, Maradona a fost lăsat pe bancă? 

ADVERTISEMENT

Gigi Becali: “Octavian Popescu este geniu, îți câștigă meciurile de unul singur”. Edi Iordănescu i-a dat replică la conferința de presă

Nu ştiu ce a vrut Edi, dar cum să îl laşi pe Tavi Popescu pe bancă? Păi el e Maradona, Messi, Neymar. Este geniu, îţi câştigă meciurile de unul singur. Noi n-am avut ocazii cu Muntenegru”, a spus Becali pentru FANATIK.

Vizibil deranjat de cuvintele lui Gigi Becali, Edi Iordănescu a ținut să îi dea o replică în timpul conferinței de presă pe care a susținut-o înaintea partidei cu Bosnia și Herțegovina, din Liga Națiunilor, programată marți, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu este convins că abordarea lui Gigi Becali este una nocivă pentru fotbalul românesc. În opinia selecționerului, patronul de la FCSB ar trebui să înceteze să mai vorbească despre zeci de milioane pe care vrea să îi ia pentru Octavian Popescu sau alți jucători din lotul echipei sale.

Edi Iordănescu, mesaj pentru Gigi Becali: “Dacă mai vorbim de zeci de milioane, o să se mai adune turneele finale la televizor”

“Nu știu pe cine pune el presiune, pe mine nu pune presiune. Fiecare are dreptul la opinie, fiecare poate să spună ce își dorește. Echipa națională trebuie să răzbată prin puterea grupului. Dacă mai vorbim de zeci de milioane, o să se mai adune turneele finale la televizor”, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă premergătoare partidei din Bosnia.

ADVERTISEMENT

România a pierdut meciul de debut în actuala ediție a Ligii Națiunilor, dar va avea trei ocazii să se revanșeze. Marți, de la ora 21:45, joacă în Bosnia și Herțegovina, pentru ca apoi să aibă și două meciuri pe propriul teren. Va înfrunta Finlanda, pe 11 iunie, iar apoi revanșa cu Muntenegru, pe 14 iunie.

Octavian Popescu a marcat 10 goluri și a dat 4 pase decisive în 38 de partide disputate în acest sezon de Liga 1. A fost rezervă neutilizată în Muntenegru, dar are șanse mari să înceapă ca titular împotriva Bosniei.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru „PSF 1” la meciul Bosnia Herțegovina – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT