Sport

Edi Iordănescu și-a pierdut vocea după România – Irlanda de Nord 1-1: „Dacă nu faci încercări în amical, atunci când?”

Edi Iordănescu a venit răgușit la declarații după România - Irlanda de Nord 1-1. Selecționerul a tras concluziile după un joc mai puțin strălucit al „tricolorilor”
23.03.2024 | 01:32
Edi Iordanescu sia pierdut vocea dupa Romania  Irlanda de Nord 11 Daca nu faci incercari in amical atunci cand
Reacția lui Edi Iordănescu, selecționerul României, după remiza cu Irlanda de Nord, 1-1. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a rămas fără voce la amicalul România – Irlanda de Nord. Strigătele selecționerului n-au fost suficiente și partida de pe Arena Națională s-a terminat doar 1-1.

Edi Iordănescu, după România – Irlanda de Nord 1-1: „Multe soluţii pe anumite posturi nu sunt”

Antrenorul în vârstă de 45 de ani a găsit explicații pentru prestația neconvingătoare a „tricolorilor”. „Îmi cer scuze pentru voce. Am rămas fără ea de vreo trei zile.

ADVERTISEMENT

Încep cu mulţumiri pentru suporteri! Revenind la meci, a fost un test foarte util împotriva unui adversar pe care l-am studiat. Felicitări pentru că au venit şi au dat tot ce au avut mai bun. Un test util din multe puncte de vedere.

Sunt trei luni jumătate de când nu ne-am văzut cu băieţii. Au fost lucruri bune pe care le-am făcut. Cu siguranţă puteam mai mult, din punctul meu de vedere, şi am demonstrat asta recent”.

ADVERTISEMENT

Cum a caracterizat prestația lui Cristi Manea ca fundaș stânga

Unul dintre jucătorii care n-au convins a fost Cristi Manea. De meserie fundaș dreapta, fotbalistul lui CFR Cluj a fost folosit în flancul stâng al apărării. O decizie destul de bizară având în vedere că Manea nu prea mai joacă la formația din Gruia, iar în afara lotului a fost lăsat Raul Opruț, un fundaș stânga de meserie.

„Din punct de vedere individual am făcut şi câteva încercări. Dacă nu le faci în amical, nu ai când să le faci. Multe soluţii pe anumite posturi nu sunt, nu e uşor să joci cu un jucător de picior drept pe partea stângă.

ADVERTISEMENT

Mi-aş fi dorit altceva, dar Manea, din anumite puncte de vedere a făcut un joc aşa cum i-am solicitat. Sunt jucători care trebuie să se impună la club. Mi-e foarte greu să dau minute.

Sunt până la urmă 12 meciuri fără înfrângere pentru naţională, dar mi-aş fi dorit o altă consistenţă, o altă rapiditate la circulaţia balonului şi să generăm mai multe ocazii. Am avut posesie, dar foarte multă pasivă, orizontală.

ADVERTISEMENT

Lui Niţă am vrut să-i dau minute pentru că face lucruri foarte bune în Turcia. Sunt şanse mari pentru Moldovan, în Spania, pe terenul unde el activează. Să fie sub nasul spaniolilor. E important!”, a declarat Edi Iordănescu, după România – Irlanda de Nord 1-1.

Pentru România, următorul joc de pregătire e în compania Columbiei. Meciul test cu selecționata sud-americană se va juca la Madrid, marți, 26 martie, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT