Sport

Editorial Horia Ivanovici: Alibec, nu ești singur! Mergem la Euro împreună!

Horia Ivanovici, directorul FANATIK, îi ia apărarea lui Denis Alibec într-un moment greu, în care majoritatea opiniei publice „l-a bombardat cu pietre”
14.05.2023 | 20:45
Editorial Horia Ivanovici Alibec nu esti singur Mergem la Euro impreuna
Denis Alibec părăsește trist terenul după ce a fost eliminat în Universitatea Craiova - Farul 1-1. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Știe deja o țară întreagă: Alibec, cel mai bun jucător al lui Hagi și al liderului, a comis-o dureros la Craiova, unde nu doar că a ratat un penalty, dar a și încasat un „roșu” ce-l exilează definitiv din lupta pentru titlu… Pentru cel mai frumos titlu, probabil, de la Revoluție încoace!

Vorbele simple, emoționante, ale unui munte de tristețe

Burtierele – meritat, nemeritat – au curs, comentatorii s-au întrecut în răutăcisme sau ironii, unii analiști i-au pus rapid eticheta ce cu greu mai poate fi răzuibilă, „Denis, pericol public!”. Da, cunosc placa, am mai auzit discursurile: „de aia nu a reușit pe niciunde”, „talent uriaș, creier mic”, „ăsta-i Alibec!” sau nelipsitul alint „Alibec, oaia neagră a fotbalului românesc!”. Deși, vorba hâtrului Sorin Cârțu, „oile sunt la Palat, Horică, nu la fotbal!”. 😊

ADVERTISEMENT

Însă, am o veste pentru toți, dar mai ales pentru Denis Alibec: sfârșitul nu-i aici! Un fotbalist ce are bărbăția să vină la interviuri în loc să se ascundă în prima gaură ce-i ieșea în cale și să-și ceară scuze public tuturor, colegi, antrenor, fani, hateri, chiar şi lui, este un om puternic! De neînvins!!

M-a răscolit în miez de noapte figura răvășită de tristețe a acestui fotbalist nepereche: „Mereu când sunt într-un moment bun, dau cu piciorul. Nici eu nu înțeleg… Îmi pare rău că nu pot fi alături de colegii mei și sper să-mi spele păcatele.”

ADVERTISEMENT

Iar continuarea a fost și mai emoționantă, trădând povara pe care o va purta acest băiat atins nemeritat de umbra neşansei până la urmă: „Sunt foarte supărat că i-am făcut una ca asta domnului Hagi”. Vorbe simple, nesofisticate, ale unui jucător de fotbal, cu sufletul apăsat, chinuit de remușcări. Un munte de talent, un munte de deznădejde… Dar, pentru o seară, doar un puști care căuta disperat din priviri sprijinul nostru, al tuturor.

De aia nu o să ajungă Chivulete Jr. un arbitru cu adevărat mare

Atacantul de 32 de ani a greșit rău… poate… și spun „poate” fiindcă eu am convingerea că arbitrii cu adevărat mari conduc în spiritul jocului, nu doar în spiritul Regulamentului. Unele faze, unii jucători, îi mai tratezi și cu inima, nu doar prin prisma rece a „computerului”, unde sentința vine implacabil: l-a lovit, e „roșu”. Și, gata! Fotbalul rămâne o stare de spirit, nu matematică. Și cu care empatizezi sau nu… În siajul căruia prinzi viteză şi te înalţi sau nu… De-aia Chivulete Jr. nu va ajunge niciodată, cu adevărat, un arbitru mare! Eu nu-i dădeam „roșu” unui jucător precum Alibec, un fotbalist care cioplește fotbalul cu măiestria artiştilor Renaşterii, și în niciun caz nu-l dezmembrează cu barosul. Dar e chestiune de gusturi… Nu de regulamente!

ADVERTISEMENT

Alibec al meu este cel cu înșurubările măiastre, devierile à la Benzema și golurile fabuloase

Trecând peste asta, îi transmit cu empatie lui Denis doar atât: fotbalul, viața merg înainte. Azi, doare cumplit! Mâine, va durea puțin mai puțin… și tot așa, de la o zi la alta. Suferința se va transforma în neputință… Care și aia e grea… Neputința de a putea ajuta, de a contribui cu golurile tale, neputința de a da înapoi ce ai primit cu generozitate din partea „domnului Hagi” și a camarazilor din vestiar. Dar va trece și asta, vei deveni mai puternic, rana se va cicatriza, mai ales dacă Farul ia titlul. Iar tu, Denis, vei rămâne idolul a generații de copii, care nu-și vor aminti acest „roşu” al neşansei, ci înșurubările de balerin, execuțiile fabuloase, devierile à la Benzema, viziunea fantastică de a sta perfect, la pândă, între linii, deplasarea unică în direcții imprevizile pentru orice adversar, tot ceea ce-l face pe Alibec un fotbalist de rasă pură!

Iar ultima alifie ca rana să se închidă de tot ar fi niște meciuri mari la echipa națională și promisiunea nerostită că renegatul Alibec ne va duce la EURO! Și chiar o cred din toată ființa mea…

ADVERTISEMENT

Alibec merită susținut, nu lăsat singur cu disperarea lui. Poate sunt un naiv, dar prefer să rămân aşa… Iar învățătorul Hagi, am văzut la flash-interviuri, pare că a învăţat să ierte. Fiindcă știe că nici el nu a fost perfect la viața lui. Așa sunt geniile, uneori… de neînțeles!

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
PNL, propunere pentru apărarea pensiilor private. Pilonul 2, vizat de impozitarea progresivă
PNL, propunere pentru apărarea pensiilor private. Pilonul 2, vizat de impozitarea progresivă
Răsturnare de situație. Ei au CÂȘTIGAT America Express. Au învins în finală o...
Răsturnare de situație. Ei au CÂȘTIGAT America Express. Au învins în finală o altă super echipă!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a...
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a părăsit azilul: „Tu te postezi ca un șmecher cu bani”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!