Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiş: “De la Messi la FRF!”

Editorialistul FANATIK, Răzvan Ioan Boanchiş, scrie despre ţinuta de revelion a lui Messi şi face trecerea spre eşecurile naţionalei României din ultimii ani.
03.01.2023 | 11:07
Editorial Razvan Ioan Boanchis De la Messi la FRF
Leo Messi, la poza de Revelion.
ADVERTISEMENT

Se vorbeşte foarte mult despre ţinuta de revelion (a lui Messi). Am citit că a costat vreo 3000 de euro, dar nu banii sunt problema când ne gândim la Messi. Am râs de pijamaua lui festivă fără să ne punem problema că poate nu-l înţelegem.

“Messi ne-a dat peste tastaturi cu World Cup, aşa că ar fi mai bine să ne abţinem”

Presa l-a ironizat şi după ce a pierdut primul meci (cu Arabia Saudită) de la mondiale, iar Messi ne-a dat peste tastaturi cu World Cup, aşa că ar fi mai bine să ne abţinem. Pijamaua lui Messi îmi aduce aminte de o întâmplare de la noi.

ADVERTISEMENT

Mi-a povestit-o Serghei Mizil. Un cunoscut băiat de oraş s-a întâlnit la puşcărie cu un şi mai cunoscut om de afaceri. Băiatul de oraş era supărat fiindcă omul de afaceri îl luase la mişto – “ce e, mă, cu pijamaua asta pe tine?”

Şi de aici îi dau cuvântul băiatului de oraş. “Auzi, mă, Serghei, să spună despre mine că sunt îmbrăcat în pijama. Io în pijama? Io aveam pe mine costum de in. Furat din Franţa.”

ADVERTISEMENT

“Nu ne mai calificăm nicăieri, dar FRF a intrat în folclor, chiar în cultura generală”

Să-l lăsăm pe Messi, să revenim la ale noastre. A murit cel mai mare scriitor contemporan, D.R. Popescu. Vorbeam des cu dumnealui la telefon, dar nu vreau să mă folosesc, pentru a-mi face reclamă, de notorietatea unui clasic care nu mai poate răspunde, aşa că voi cita dintr-un articol publicat în National, pe 14.05 2018.

“Cea mai bună cronică a evenimentelor din ultimul timp a făcut-o, la telefon, D.R. Popescu. La 83 de ani e mai proaspăt decât toată Piaţa Victoriei. M-a dojenit pentru ce scrisesem. «Dragă, nu mai fi supărat pentru că Burleanu a rezolvat fotbalul românesc. Să ştii că e un băiat în banca lui. Putea să aibă dorinţe mai mari. Dacă îşi propunea să fie şef la Institutul de Fizică Atomică? L-ar fi condus cu aceeaşi pricepere.»”

ADVERTISEMENT

Nu ne mai calificăm nicăieri, dar FRF a intrat în folclor, chiar în cultura generală, pe care o privilegiază. Fiica mea a primit de Crăciun un joc (Trivia – Romania) cu 800 de întrebari pentru cei trecuţi de 12 ani.

Pe un cartonas albastru e întrebarea “Care a fost sloganul României pentru Euro 2016?” Sloganul, da, sloganul? Slogan egal lozinca. Variante de raspuns: a) Pasiunile redau emoţii, emoţiile nasc victorii. Uniţi pentru România!, b) O echipă, trei culori şi milioane de inimi pentru România, c) În piept acelaşi ritm, în vene acelaşi sânge, în minte acelaşi gând! România!, d) Fotbalul ne uneşte! Haide România.”

ADVERTISEMENT

N-am ştiut să răspund, dar sunt mulţumit că am scăpat viu în urma caznei provocate de citirea enunţului şi îmi amintesc că, la Euro 2016, ne-a batut Albania, după ce eminentul doctor Pompiliu Popescu (de peste 20 de ani la echipa naţională) fusese înlocuit cu nişte medici militari foarte apreciaţi, inclusiv de către caii Armatei.

ADVERTISEMENT