Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Gică, în ultima etapă să bagi și un fotbalist de 13 ani!

Răzvan Ioan Boanchiș, editorialistul FANATIK, a comentat în stil propriu succesul de geniu a lui Gică Hagi, care a luat titlul cu Farul în SuperLiga.
23.05.2023 | 10:19
Editorial Razvan Ioan Boanchis Gica in ultima etapa sa bagi si un fotbalist de 13 ani
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Gică, în ultima etapă să bagi și un fotbalist de 13 ani! FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiș l-a elogiat într-un editorial marca FANATIK pe Gheorghe Hagi, antrenorul noii campioane a României, Farul Constanța. Boanchiș se așteaptă ca „Regele” să stabilească un nou record în ultima etapă, cu CFR Cluj.

Gică Hagi, elogiat după ce a câștigat titlul cu Farul: „Fotbalul românesc a fost îngropat, el l-a dezgropat”

Breaking news: „În comuna Ovidiu, din județul Constanța, s-a gasit fotbal în campionatul de anti-fotbal și propagandă organizat din martie 2014 pâna acum. Este cea mai mare descoperire arheologicaă de la șarpele Glycon și mormântul Hypogeu încoace”.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc a fost îngropat, Hagi l-a dezgropat. Dar l-a și întinerit, ceea ce în arheologie e imposibil – acest domeniu permite, cel mult, restaurarea.

Au trecut vreo 36 de ore de când Farul e campioană, dar nu prea a observat nimeni (sau n-am văzut eu și sunt dator cu scuze) că Hagi este singurul patron pe care presa îl laudă fară sfială.

ADVERTISEMENT

La triumful altor echipe, lumea îi laudă pe jucători și pe antrenori. Hagi a însemnat mai mult decât patronii, jucătorii sau antrenorii. Hagi e fondator. Când spunea, în urmă cu vreo 15-16 ani, că va lua campionatul cu o echipa abia inventată, cei care-l credeau ar fi încăput într-un lift.

În 2023, Hagi a ieșit campion cu fotbaliști care purtau pamperși când a început el sa viseze. Dar visa făcând, nu visa în pat.

ADVERTISEMENT

O altă chestie pe care nu o observă nimeni, în aceste zile când vorbim despre profesioniștii din fotbal și despre greva profesorilor, e ca Hagi este cel mai rentabil profesor din România.

Școala românească a crescut copii care de abia și-au luat buletinul și s-au dus, de 1 Mai, la Beach Please Costinești.

ADVERTISEMENT

Te rog frumos, Gică, să bagi pe teren, în ultima etapa, și un fotbalist fără buletin! Trebuie să ai tu un băiat de 13 ani care să facă față măcar o jumătate de repriză.

ADVERTISEMENT