Life

Ei sunt românii care câștigă mii de euro la muncă, dar nu fac nimic. „Când ne plictisim de atâta joacă ieșim și noi la o berică”

Locurile de muncă din România unde angajații câștigă mii de euro în fiecare lună. Nu au nimic de făcut și, din plictiseală, ies la cafea sau bere.
24.02.2024 | 11:41
Ei sunt romanii care castiga mii de euro la munca dar nu fac nimic Cand ne plictisim de atata joaca iesim si noi la o berica
Locurile de muncă din România unde angajații sunt plătiți regește. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Piața locurilor de muncă a ajuns să fie un subiect sensibil pentru români. Din ce în ce mai multe persoane simt că nu se mai regăsesc la actualul job sau simt că nu sunt remunerați corespunzător. La polul opus, însă, există persoane care nu fac prea multe și ajung să câștige mii de euro. Iată cine sunt ”norocoșii”!

Românii care câștigă averi fără să depună efort

Pandemia a reprezentat un moment de cotitură în ceea ce privește piața locurilor de muncă. Românii au început să aibă alte pretenții, iar angajatorii care s-au conformat cerințelor sunt prea puțini.

ADVERTISEMENT

De ani buni de zile, din ce în ce mai mulți români au ales să plece peste hotare. Deși nici acolo nu este muncă ușoară, singurul lucru care îi mulțumește este remunerația. În străinătate, românii câștigă suficienți bani cât să nu ducă grija zilei de mâine.

În România, în schimb, prea puține sunt locurile de muncă unde românii sunt plătiți bine. S-a împământenit ideea că, la noi în țară, doar dacă ești medic sau IT-ist poți câștiga mici averi. Ei bine, se pare că acest principiu are și câteva excepții.

ADVERTISEMENT

La noi în țară, sunt anumite categorii de persoane care nu fac mare lucru la locul de muncă și sunt plătite regește. Chiar ele se laudă cu ”reușita” lor în mediul online, făcându-le în ciudă celor care muncesc pe minimul pe economie.

Angajații se laudă cu salariile lor în mediul online, creând un val de reacții

În urmă cu ceva timp, un internaut a ales să povestească experiența sa de la locul de muncă. Potrivit spuselor lui, câștigă 2.500 de euro pe lună și nu are multe griji. Ba chiar ajunge să se plictisească, încât, din când în când, mai iese la o cafea cu colegul.

ADVERTISEMENT

”Am un job minunat, în tehnologie. Nu fac nimic, dar câștig suficient ca să nu am nicio grijă. Iau 2.500 de euro, e drept că în moneda națională, dar sunt plătit să nu fac nimic. Toată ziua mă joc cu colegul, iar când nu mai putem și ne plictisim de atâta joacă ieșim la o cafea sau la o berică. Mai ales vara”, a scris internautul, potrivit adevarul.ro.

Intrigați de postarea lui, mai mulți români au fost curioși să afle care este ocupația sa și ce lucrează. Internautul nu a dat detalii, dar a subliniat faptul că nu este nici IT-ist, nici medic, ci lucrează în tehnologie.

ADVERTISEMENT

Cu povestea sa au rezonat și alte persoane care au precizat că nu muncesc mult deloc. Ba chiar ajung să câștige mai mult de 2.500 de euro, iar principalele lor responsabilități sunt să îi verifice pe alții.

”Și eu sunt într-o situație asemnătoare. Nu fac nimic, câteodată mă mai uit peste niște coduri, îi verific pe alții, dar trec zile fără să mă stresez și câștig încă și mai bine decât colegu`. Nu știu cu ce se ocupă el, dar eu sunt IT-ist”, a scris un alt internaut, potrivit aceleiași surse.

Astfel de postări au generat un val de reacții în mediul online. Multe voci au susținut că românii au o gândire greșită și că în 2024 nu este deloc greu să faci bani. Important este să știi la ce ești bun și să alegi un domeniu profitabil.

ADVERTISEMENT