News

El e cel mai longeviv primar din România. Conduce localitatea încă de la Revoluție și vrea un nou mandat: “Am o comunicare deosebită cu oamenii”

Gheorghiţă Boţârcă, primarul oraşului Topoloveni, aflat în funcție încă de la Revoluție va candida în iunie pentru un nou mandat în fruntea localității
23.03.2024 | 15:42
El e cel mai longeviv primar din Romania Conduce localitatea inca de la Revolutie si vrea un nou mandat Am o comunicare deosebita cu oamenii
Gheorghiţă Boţârcă vrea să câștige al nouălea mandat de primar în vară. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gheorghiţă Boţârcă a declarat într-un interviu recent că, la alegerile locale din vară, urmează să candideze din nou, sperând astfel să obțină cel de-al nouălea mandat de primar al orașului Topoloveni. Acesta a spus că unul din motivele pentru care va candida este datoria față de partid, Boțârcă fiind membru PSD din 1990.

Candidaturile la primărie

Primarul localității Topoloveni a explicat în interviul acordat presei locale luna trecută că ceea ce-l motivează să candideze de fiecare dată este, pe de o parte, apartenența politică și faptul că niciodată nu s-a dezis de PSD, și, în al doilea rând, încrederea pe care o simte din partea locuitorilor.

ADVERTISEMENT

„Candidaturile sunt periodice şi au două elemente motivaţionale. Unul ca apartenenţă politică, şi nu m-am dezis niciodată (n.r. de PSD) şi al doilea- munca pe care am făcut-o până acum, dar şi nivelul de satisfacţie a cetăţenilor, aprecierea din partea oamenilor.

Faptul că am o comunicare deosebită cu oamenii, cu zâmbetul pe buze. Este elementul de satisfacţie în localitate: de unde am plecat şi unde suntem astăzi, pentru că este la superlativ. Se vede. Încrederea oamenilor mă determină să candidez din nou. Şi nu mă forţează nimeni. Mai repede m-ar forţa familia sau m-aş forţa eu să-mi văd de treabă”, a declarat acesta pentru Interespublic.ro.

ADVERTISEMENT

Conflictul cu Ion Iliescu

Deși interviul nu abordează teme politice, primarul Gheorghiţă Boţârcă nu este întrebat nici măcar despre actuala guvernare, singura întrebare cu conotații politice apare la finalul interviului. Edilul este întrebat care a fost cel mai bun președinte al țării, la care acesta răspunde că niciunul.

În acest punct Boţârcă povestește un episod din 1995 cu președintele Ion Iliescu căruia îi reproșează faptul că i-a numit baroni. „Domnule preşedinte, puteţi să-mi relataţi şi mie o zi din viaţa dumneavoastră, legată de copii, de familie, de bunici, de construcţia unei case, de ceva? Pentru că eu pot să vă spun o zi din viaţa mea, legată de toate treburile acestea”, a povestit edilul.

ADVERTISEMENT

Primarul a povestit apoi cum, în 1981, a început să-și construiască o casă pentru că nu dorea să fie mutat într-unul din apartamentele din oraș. Acesta a povestit și o zi din acea perioadă în care, cu 23 de muncitori, muncea la construcția noii case. Episodul, relatat președintelui Ion Iliescu, îl critică pentru eticheta de baroni.

„Aveam doi copii mici. Aveam pe bunica care stătea la mine. De dimineaţă i s-a făcut rău bunicii. Am dus-o la spital, a intrat la perfuzii. La prânz, am luat copiii şi i-am dus la mama acasă. Fiind vecini, copiii s-au dus şi ei pe şantier, unde lucrau oamenii. Mama n-a mai apucat să-i supravegheze că pregătea masa, iar copiii s-au apucat cu joaca prin curte cu oamenii.

ADVERTISEMENT

Ionuţ, cel mic, a luat o ţeavă să dea cu hârtiuţe după frate-său. Alergând, s-a împiedicat şi i-a intrat tubul în gât. Ia copilul, du-te cu el la spital. Aude mama ce s-a întâmplat cu copiii şi leşină în curte. Bunica era de dimineaţă la spital, copilul la spital de la prânz, mama leşină- du-o şi pe ea la spital, mâncarea pe foc”, a povestit edilul orașului Topoloveni.

Acesta a subliniat că tocmai asta i-a reproșat președintelui Iliescu, că el a muncit tot timpul pentru avuția sa și nu merită eticheta peiorativă de baron. “Domnule preşedinte Iliescu, cam aşa ne-am construit noi viaţa de baron. Iar dumneavaostră, de când v-aţi născut, de tânăr elev şi student, v-a luat partidul, v-a plimbat prin toate taberele, prin toate şcolile, copii nimic, nu ştiu ce. Este uşor să aruncăm vorbe în vânt”.

FANATIK a scris recent despre averea primarului din Topoloveni, care conduce orașul din 1990, chiar de la Revoluție, fiind ales apoi în 1992, menționând că acesta deține nouă terenuri, marea majoritate moștenite, două case, dintre care una de vacanță în Băile Herculane, și peste 400.000 de lei în conturi. Totuși, trebuie menționat că anual, din agricultură acesta câștigă aproape 20.000 de dolari, aproape cât salariul de primar care, anul trecut, s-a ridicat la suma de 100.000 lei.

ADVERTISEMENT