News

El este pompierul erou, care a salvat o femeie de 80 ani dintr-o fântână foarte îngustă: ”Asta ne este meseria!”

Pompierii ISU Olt au avut joi o misiune de salvare foarte dificilă și în care fiecare secundă a cântărit enorm, dar în cele din urmă au reușit să salveze o femeie de 80 de ani dintr-o fântână cu diametrul de 40 de cm.
30.06.2022 | 23:48
El este pompierul erou care a salvat o femeie de 80 ani dintro fantana foarte ingusta Asta ne este meseria
El este pompierul care și-a riscat viața pentru a salva femeia din fântână. Foto: ISU Olt – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Odată ce au fost alertați, pompierii ISU Olt au ajuns în cel mai scurt timp în curtea casei din comuna Pleșoiu, pentru salvarea femeii care a căzut în fântâna foarte îngustă. De asemenea, la fața locului au mai sosit o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare.

Forțe impresionante desfășurate pentru salvarea femeii

Totodată, având în vedere complexitatea misiunii, la fața locului a fost deplasat un container multirisc. Au mai sositr un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenție la înălțime și mai multe autospeciale pentru primă intervenție.

ADVERTISEMENT

Conform reprezentanților ISU Olt, mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu două buldoexcavatoare de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Pleșoiu și Găneasa. Mai mult, un operator privat a fost de acord să trimită un excavator.

Din cauza diametrului de numai 40 de centimetri al fântânii, intervenția a fost îngreunată. Inițial, așa cum se poate observa și în imagini, s-a acționat pentru extragerea tuburilor.

ADVERTISEMENT

Având în vedere vârstă victimei (82 de ani) și perioada destul de lungă în care aceasta s-a aflat în apă, s-a luat decizia introducerii unui pompier în fântână. Asta s-a făcut cu ajutorul accesoriilor pentru intervenție în medii ostile vieții.

În cele din urmă, victima a fost asigurată și s-a reușit aducerea ei la suprafață, cu semne vitale prezente. Din acel moment a fost preluată de echipajele medicale și transportată la UPU Slatina.

ADVERTISEMENT

Pompierul erou, un salvator mult prea modest

Vârstnica prezenta hipotermie și era agitate. ”Felicitările și mulțumirile noastre se îndreptă către toți cei care au fost alături de noi și ne-au ajutat să finalizăm cu bine încă o misiune

Pentru noi, fiecare viață salvată reprezintă încă un succes în lupta cu secundele”, au transmis reprezentanții ISU Olt pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

La rândul său, pompierul care a coborât de două ori în fântâna, plutonierul major Dumitru Lincă (din cadrul Detaşamentului Slatina), a declarat că după atâtea ore în care s-a săpat a venit și răsplata pentru salvatori.

A fost o intervenţie dificilă, ţinând cont de cât a fost de strâmtă fântâna respectivă şi de timpul care a trecut de la momentul sosirii noastre şi până la momentul în care am ajuns la dânsa.

Asta ne este meseria! Noi ne-am gândit cum să facem s-o salvăm, ăsta a fost singurul nostru ţel, singura noastră dorinţă“, a spus pompierul Dumitru Lincă, care s-a implicat în premieră într-o astfel de misiune de salvare.

Mai departe, poliţiştii vor stabili împrejurările în care s-a produs accidentul și dacă a fost un accident sau femeia a sărit în fântână. O rudă a fost cea care a sunat la 112 înainte de ora 16:00. După sosirea pompierilor, intervenţia a durat peste patru ore.

ADVERTISEMENT
Tags: