Life

El este studentul care a mâncat o operă de artă de 120.000 de dolari. Cum a reacționat artistul după gestul tânărului

El este bărbatul care a savurat o capodoperă de 120.000 de dolari. Ce a făcut sculptorul când a aflat de această situație.
12.05.2023 | 08:54
El este studentul care a mancat o opera de arta de 120000 de dolari Cum a reactionat artistul dupa gestul tanarului
El este bărbatul care a savurat o capodoperă de 120.000 de dolari. Ce a făcut sculptorul când a aflat de această situație. Sursa foto: kissfm.ro
ADVERTISEMENT

El este studentul care a mâncat o operă de artă de 120.000 de dolari, realizată de italianul Maurizio Cattelan. Cum a reacționat artistul după gestul tânărului care și-a motivat alegerea pentru o publicație locală.

El este bărbatul care a savurat o capodoperă de 120.000 de dolari. Ce a făcut sculptorul când a aflat de această situație

Noh Huyn-soo este bărbatul care a savurat o capodoperă de 120.000 de dolari aflată în Muzeul de Artă Leeum din Seul, Coreea de Nord. Studentul la arte la Universitatea Națională din Seul nu a stat pe gânduri când a mâncat banana expusă în cadrul instituției.

ADVERTISEMENT

Fructul lipit cu bandă adezivă pe perete poate fi considerat cea mai scumpă masă luată vreodată în oraș. Tânărul susține că a luat banana din muzeu pentru că îi era foame, un reprezentant informându-l pe artistul Maurizio Cattelan.

„Studentul a spus că a mâncat banana pentru că îi era foame. Artistul a fost informat, dar n-a avut nicio reacție. S-a întâmplat brusc, așa că nu s-a luat nicio măsură specială.

ADVERTISEMENT

Artistul (Cattelan – n.r.) a fost informat despre incident, dar nu a avut nicio reacție”, a spus un reprezentant al muzeului din Seul pentru CNN. Lucrarea este intitulată Comedian și face parte din expoziția personală intitulată WE.

Aceasta se află în prezent la muzeul din Coreea de Nord și poate fi vizitată de oamenii din lumea întreagă până pe data de 16 iulie 2023. După ce a mâncat-o studentul i-a pus înapoi coaja, însă cei de la muzeu au înlocuit-o cu una proaspătă.

ADVERTISEMENT

De altfel, banana este schimbată o dată la câteva zile de reprezentanții instituției și nu este de vânzare. Opera de artă a devenit instant virală în clipa în care s-a vândut cu 120.000 de dolari în cadrul Art Basel Miami Beach, în decembrie 2019.

Operă de artă de 120.000 de dolari, mâncată de un student

Noh Huyn-soo, studentul care a mâncat opera de artă de 120.000 de dolari pentru că nu luase micul dejun în ziua respectivă, a detaliat actul său. Tânărul din Seul a spus că acțiunile sale pot fi interpretate ca o artă.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, bărbatul susține că renumita capodoperă a artistului italian este în viziunea sa o rebeliune împotriva unei anumite autorități. Alte persoane cred că bananele sunt „un simbol al comerțului global, precum și un dispozitiv clasic pentru umor”.

„Ar putea exista o altă rebeliune împotriva rebeliunii. Deteriorarea unei opere de artă ar putea fi văzută și ca o operă de artă, m-am gândit că ar fi interesant… Nu este lipită acolo pentru a fi mâncată?”, a spus studentul după incident.

În aceeași notă, în anul 2019, David Datuna a smuls banana de pe peretele galeriei Perrotin din cadrul Art Basel din Miami. Artistul a mâncat fructul în fața unor spectatori șocați, Maurizio Cattelan, consideră că consumul nu reprezintă „nicio problemă”.

ADVERTISEMENT
Tags: