Fotbal international

„El gol de D10s”. Leo Messi resuscitează Argentina, în meciul în care a devenit egalul lui Maradona la Cupa Mondială

Lionel Messi a readus Argentina la viață. Superstarul lui PSG a deschis scorul în partida cu Mexic și l-a egalat pe Diego Maradona la Campionatul Mondial.
26.11.2022 | 23:03
El gol de D10s Leo Messi resusciteaza Argentina in meciul in care a devenit egalul lui Maradona la Cupa Mondiala
„El gol de D10s”. Leo Messi resuscitează Argentina, în meciul în care a devenit egalul lui Maradona la Cupa Mondială. FOTO: Twitter FIFA World Cup
ADVERTISEMENT

Lionel Messi (34 de ani) a ieșit din nou la rampă pentru naționala Argentinei, obligată să o învingă pe Mexic, după startul dezastruos din Grupa C, când „pumele” au pierdut cu Arabia Saudită, scor 1-2. Superstarul lui PSG a fost cel care a deblocat tabela pe Lusail Iconic Stadium, într-o zi specială pentru el și Diego Armando Maradona.

Lionel Messi, trimisul lui „D10s” Maradona. Argentinianul și-a resuscitat naționala contra Mexicului, într-un meci special

Deși a avut o prestație ștearsă în prima oră de joc a meciului dintre Argentina și Mexic, Lionel Messi a avut nevoie de un singur șut mai periculos pentru a își trece numele pe tabela de marcaj.

ADVERTISEMENT

În minutul 64, undeva pe la 20-25 de metri de poarta lui Guillermo Ochoa, septuplul Balon de Aur a primit din partea dreapta o minge de la Angel Di Maria.

„Decarul” „pumelor” a preluat-0 și și-a pus-o pe piciorul stâng și l-a executat cu sânge rece pe goalkeeperul mexican, balonul trimis  pe jos poposind în colțul din stânga al buturilor apărate de căpitanul „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Pentru Messi, aceasta a fost a 92-a reușită în tricoul Argentinei și a opta reușită la un Campionat Mondial. Tot atâtea goluri a înscris la turneul final și Diego Armando Maradona, care, la fel ca Messi, a jucat de 21 de ori la Cupa Mondială.

Interesant este însă faptul că, deocamdată, Lionel Messi n-a reușit să marcheze deloc în fazele eliminatorii ale unei ediții World Cup. Toate cele opt goluri ale lui Messi, care joacă acum la al cincilea său Mondial, au fost înscrise în meciuri din grupe.

ADVERTISEMENT

Assist pentru tânărul Enzo Fernandez

Primind parcă o forță divină, primită chiar de la Diego Aramando Maradona, începând cu minutul 64, Lionel Messi a avut o evoluție diametral opusă cu ceea ce arătase în prima oară de joc. Playmakerul naționalei lui Lionel Scaloni a strălucit și în minutul 87, când a contribuit decisiv la reușita de 2-0 a lui Enzo Fernandez.

Messi l-a servit excelent pe puștiul de 21 de ani al Benficăi, care a adus liniștea în tabăra „pumelor” cu un adevărat golazo. Aflat la selecția cu numărul cinci pentru selecționata sud-americană, mijlocașul central a marcat în premieră la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

În urma succesului obținut cu 2-0 în fața Mexicului, Argentina a reintrat în cărți pentru calificarea în optimile Campionatului Mondial din Qatar. În ultima etapă din Grupa C, „pumele” dau piept cu Polonia lui Lewandowski, în timp ce Mexic va înfrunta Arabia Saudită.

Leșii au patru puncte, urmați de sud-americani și asiatici, cu câte trei puncte, ultimul loc fiind ocupat de nord-americani, cu un singur punct.

  • 21 de meciuri și 8 goluri au Messi și Maradona la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT