News

Elena Udrea, după condamnarea cerută de DNA: ”Dacă o omoram pe Kovesi pedeapsa era mai mică”

27.01.2021 | 16:44
Elena Udrea dupa condamnarea ceruta de DNA Daca o omoram pe Kovesi pedeapsa era mai mica
ADVERTISEMENT

La o zi după ce procurorii DNA au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare pe numele ei în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, Elena Udrea a avut o replică tăioasă pe Facebook.

Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului spune că i se pare prea mare pedeapsa de peste 12 ani de închisoare, cerută pe numele său de procurorii anticorupție în procesul legat de alegerile din 2009.

ADVERTISEMENT

Aceasta face și o comparație cu o situație ipotetică și susține că nici dacă o omora pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA la momentul aprobării rechizitoriului, nu s-ar fi confruntat cu o asemenea solicitare.

Elena Udrea, după pedeapsa de 12 ani cerută de DNA: ”Dacă o omoram pe Kovesi pedeapsa era mai mică”

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au cerut, marți, o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul penal privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care fostul ministru al Dezvoltării și Turismului în guvernul PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.

ADVERTISEMENT

Miercuri, Udrea a avut prima reacție față de această cerere a DNA și a susținut că pedeapsa cerută este mult prea mare. Mai mult, aceasta afirmă că ”nimeni nu a luat niciun ban”.

Fostul ministru este de părere că dacă o asasina pe Laura Codruța Kovesi, fostul procuror-șef al DNA, nu ar fi primit o astfel de cerere de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

”Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsa mai mică din partea DNA”, spune Elena Udrea pe site-ul de socializare.

Udrea consideră exagerate cererile de pedeapsă

Marți, 26 ianuarie, procurorul DNA a cerut în fața Curții o pedeapsă de 12 ani de închisoare plus spor pentru Elena Udrea în dosarul penal privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care fosta ministră PDL este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită.

ADVERTISEMENT

În același dosar, în cazul Ioanei Băsescu, fiica fostului președinte, reprezentantul parchetului anticorupție a cerut o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege în cazul delapidare, ceea ce înseamnă 15 ani.

Iată întreaga reacție a Elenei Udrea pe Facebook:

”Câteva considerații despre termenul de ieri din dosarul în care sunt acuzată alături de Ioana Băsescu și alte 4 persoane. A fost ultimul termen, cel în care și procurorul și avocații au pus concluzii.

Prima considerație, acuzațiile se referă nu la campania electorală din 2009 de alegere a președintelui Traian Băsescu, așa cum greșit se spune, pentru că procurorii au amestecat intenționat lucrurile, că să îl implice pe fostul Președinte ci la campania privind referendumul pentru Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300, desfășurat în aceeași perioadă cu alegerile prezidențiale.

Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris “Vino și tu la Referendum”????

A două considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședința le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!

Deci nimeni nu a luat niciun ban, nici măcar nu s-a plătit ceva pentru candidatul Traian Băsescu, ci s-au plătit panouri de informare cu privire la Referendum și cu îndemnul către cetățeni la a participa la votul pe acest subiect de interes național, pe care l-am arătat mai sus că fiind tema consultării populare din 2009.

Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țară asta: cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de tema, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.????

Cred că dacă o omoram pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsa mai mică din partea DNA.

P.S. Dacă prin absurd, beneficiarul panourilor cu mesaj privind Referendumul ar fi Traian Băsescu, așa cum zic procurorii Bulancea și Kovesi, oare ea, care aștepta cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea să câștige Traian Băsescu alegerile, ca să o mențină în funcția de Procuror General și apoi să o pună șefa DNA, nu e la fel de beneficiară?”, scrie fostul ministru.

ADVERTISEMENT