News

Elev lovit de profesor într-o școală din Galați. Polițiștii au deschis dosar penal

Un elev a fost lovit cu palma peste față de un profesor, într-o școală din Galați, iar acum polițiștii au deschis dosar penal pe numele bărbatului.
04.10.2023 | 17:03
Elev lovit de profesor intro scoala din Galati Politistii au deschis dosar penal
Elev lovit de profesor într-o școală din Galați. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Se pare că profesorul respectiv era pensionar și a lovit cu palma peste față un elev de clasa a șaptea, chiar pe holul școlii. Totul s-a petrecut într-o școală din comuna Liești. Polițiștii au aflat despre incident de la mama copilului lovit, o femeie în vârstă de 35 de ani care a povestit cele întâmplate.

Elev lovit de profesor într-o școală din Galați

”În cursul zilei de miercuri, la sediul secţiei de poliţie din Lieşti s-a prezentat o femeie de 35 de ani, din comuna Iveşti, care a sesizat faptul că fiul acesteia, de 13 ani, ar fi fost agresat fizic de un profesor, un bărbat în vârstă de 72 de ani, în timpul orelor de curs la unitatea de învăţământ din localitatea de domiciliu”, conform IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au investigat acest caz și au constatat că în jurul orei 12:00, pe holul clădirii unde se află un atelier de meserii, profesorul l-a agresat fizic pe fiul femeii, elev în clasa a VII-a. Elevul a fost lovit cu palma peste față, însă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Oamenii legii au întocmit în acest caz dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, iar pe fir au intrat și polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați, care sunt coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești. Polițiștii vor afla ce s-a întâmplat cu exactitate și de ce a fost lovit elevul.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci zile, o profesoară în vârstă de 63 de ani din Argeș a fost acuzată de părinții unui elev de clasa a VII-a că i-a bătut pe copii, iar un băiat de 12 ani a ajuns la spital cu Ambulanța. Părinții sunt revoltați și vor să-și facă dreptate în instanță, mai ales că motivul pentru care femeia își agresa elevii este stupid.

Concret, elevul de 12 ani bătut de profesoară le-a transmis părinților că și-a scăpat pixul din mână, astfel că zgomotul a scos-o din minți pe femeie, care l-a pedepsit extrem de violent. Potrivit Știrile PRO TV, profesoara s-a năpustit ca și turbată asupra elevului, l-a luat pe aceasta de gât și l-a lovit cu pumnul și palmele.

ADVERTISEMENT

”Doamna revoltată pentru că face gălăgie s-a năpustit asupra copilului meu de 12 ani și l-a luat de gât cu mâna, i-a tras două palme, l-a luat din prima bancă târâș, de gât, până în ultima bancă și acolo aplicându-i foarte multe lovituri cu pumnul în ceafă, în cap”, povestește tatăl copilului, Florin Mutu.

Ulterior s-a aflat că profesoara respectivă nu era la prima abatere. “A luat-o de păr, a tras-o de păr că a vrut să se ducă la domnul director să îi spuie că l-a bătut pe Antonio. Era speriată, mami, am luat notă proastă și m-a luat doamna de păr. Nu e normal, nu e normal, trebuia să mă cheme la școală, eram părinte”, povestește mama unei fete.

ADVERTISEMENT

Profesoara acum așteaptă să vadă dacă va scăpa cu o simplă mustrare sau va fi forțată să se pensioneze. ”M-a sunat doamna că ce s-a întâmplat, că hai să ne înțelegem. Cum să ne înțelegem, după ce mi-ai bătut copilul în ultimul hal, cu bestialitate, pot să spun?!“, a adăugat tatăl copilului, revoltat de întreaga situație.

ADVERTISEMENT
Tags: