News

Elevii de la o școală din București vor învăța online. Un angajat are Covid

La câteva zile după începutul noului an școlar, o unitate de învățământ din Capitală a trecut la învățământul online. S-a descoperit un caz de coronavirus la unul dintre angajați.
15.09.2021 | 18:42
Elevii de la o scoala din Bucuresti vor invata online Un angajat are Covid
ADVERTISEMENT

La Școala 75 ”Leonardo da Vinci” din Sectorul 3 al Capitalei, elevii din corpul A vor fi nevoiți să învețe online timp de 14 zile, după ce a fost descoperit un caz de coronavirus la o femeie de serviciu.

De altfel, toți contacții direcți ai femeii au intrat în izolare, așa cum prevăd regulile anti-Covid, atunci când se interacționează cu o persoană infectată. Sunt suspecte de contaminare alte trei angajate, care urmează a fi testate.

ADVERTISEMENT

”Scoala a intrat în oline după ce o femeie de serviciu a fost depistată pozitiv cu Covid, decizia a fost luată de DSP și ISMB. DSP a stabilit mai mulți contacți direcți”, au declarat pentru HotNews.ro cei de la Primăria Sectorului 3.

Ce spune Sorin Cîmpeanu despre această situație

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în urma acestei situații s-a demarat o operațiune de dezinfectare a spațiilor din școală.

ADVERTISEMENT

„Prin decizia CA școala, clasele dintr-un corp de clădire al Școalii 75 trec in online: 47 de clase din cele 57 ale şcolii: 25 de clase din învăţământul primar si 22 de la gimnaziu.

Este vorba de o singură îngrijitoare infectată, care însă a intrat în contact cu alte 3, astfel că nu are cine să asigure măsurile de curățenie/dezinfectie. Azi s-a făcut nebulizare, iar mâine se face dezinfectare în tot corpul de cladire”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul a spus că va încerca să facă posibilă revenirea fizică la ore a elevilor și profesorilor de vineri sau luni. Totodată, de menționat este faptul că atunci când într-o școală este depistat un caz de coronavirus, cadrele didactice sau restul personalului trebuie să anunțe conducerea unității de învățământ.

Ulterior, se va anunța DSP care va demara o anchetă pentru depistarea contacților direcți și va decide împreună cu directorul școlii ce tip de măsuri să se impună. Regulile se vor stabili împreună cu aprobarea ISJ și DSP.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă mulți elevi învață acum cu prezență fizică la ore, sunt o parte care sunt nevoiți să asiste la cursuri tot online. Este vorba despre copiii care au contraindicații medicale.

“Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul Educației, înainte de începutul noului an școlar.

La școală, în funcție de rata de infectare din localitate

Rata de infectare din localitate va fi cea decisivă în ceea ce privește prezența elevilor la ore și în acest an, 2021-2022. Concret, dacă se va depăși pragul de șase la mia de locuitori într-o anumită zonă, atunci școlile vor trece la învățământul online, iar creșele și grădinițile vor rămâne deschise. După ce rata de infectare se va micșora, sub șase la mia de locuitori, atunci școlarii vor reveni la ore.

„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate școlile, creșele și grădinițele rămân deschise în format fizic. După atingerea ratei de 6 la mie, școlile trec în online, iar creșele și grădinițele rămân deschise.

După depășirea ratei de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activitățile remediale. Ordinul este în forma finală, dar el va fi semnat după ce vom fi abilitați de CNSU. Sunt precizate toate situațiile în care apare un caz de infectare, ce se întâmplă. Credem că am acoperit toate situațiile posibile” a precizat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT