News

Elon Musk a schimbat numele şi logo-ul Twitter. Reţeaua se numeşte X, iar faimoasa pasăre albastră a dispărut

Twitter a devenit istorie, luni 24 iulie Elon Musk punându-şi în aplicare planurile de a-i schimba denumirea şi logo-ul.
24.07.2023 | 15:54
Elon Musk a schimbat numele si logoul Twitter Reteaua se numeste X iar faimoasa pasare albastra a disparut
Evoluţia logo-ului Twitter, de-a lungul timpului
ADVERTISEMENT

Proprietarul rețelei de socializare Twitter, miliardarul american Elon Musk a rebranduit această platformă. Acesta a schimbat numele Twitter, iar acum rețeaua de socializare se numește X.

Noul X vrea să meargă mai departe decât Twitter

Inovațiile lui Elon Musk au atins și logo-ul platformei, locul păsării albastre fiind luat de litera X. Cu puțin timp înainte de a schimba designul rețelei de socializare, modificările au fost anunţate pe contul oficial de Twitter al lui Musk. Avatarul și numele au fost schimbate în X.

ADVERTISEMENT

Faptul că Musk plănuiește să schimbe logo-ul fusese anunţat duminică, atunci când Musk a spus că noul logo va fi simbolul imperfecțiunii umane, ceea ce îl face unic. “În curând vom spune adio brand-ului twitter şi, gradual, tuturor păsărilor”, scria Elon Musk.

Faimoasa pasăre albastră a mai fost înlocuită o dată, în luna aprilie a acestui an, cu un câine din rasa Shiba Inu, logo-ul criptomonedei Dogecoin, înlocuire care a ajutat la creşterea valorii de piaţă a Dogecoin cu până la patru miliarde de dolari. Ulterior, ea şi-a reluat locul sus, în stânga ecranului.

ADVERTISEMENT

De când Elon Musk a cumpărat Twitter, în luna octombrie anul trecut, penstru suma de 44 de miliarde de dolari, compania şi-a schimbat denumirea comercială în X Corp, reflectând viziunea noului proprietar de a crea o “super-aplicaţie” precum WeChat din China, după cum aminteşte Reuters.

De altfel, Musk li s-ar fi adresat angajaţilor Twitter în vara anului trecut cu următoarele cuvinte: “Practic, în China, trăiți pe WeChat. Dacă putem recrea acest lucru cu Twitter, vom avea un mare succes”.

ADVERTISEMENT

Se vehiculează ideea că Elon Musk ar plănui să folosească în dezvoltarea viitoare a platformei inteligență artificială, prin colaborarea strânsă cu noua companie axată pe AI, numită xAI.

Linda Yaccarino, CEO-ul Twitter, a transmis şi ea un mesaj în care spune că dacă Twitter a schimbat modul în care oamenii au conversat între ei, X va merge mai departe decât atât și va avea funcții „centrate pe audio, video, mesagerie, plăți/banking”, creând astfel o „piață globală pentru idei, bunuri, servicii și oportunități”.

ADVERTISEMENT

O altă schimbare importantă anunţată de Musk a fost anunţată de miliardar la începutul acestei luni, când a spus că va impune o limita a numărului de tweet-uri zilnice pe care diverse conturi le pot citi, fapt care a stârnit o serie de critici în rândul utilizatorilor. Anunţul a ajutat la creşterea serviciului rival Threads, deţinut de Meta, care  depăşise 100 de milioane de utilizatori înscrişi în primele cinci zile de la lansare.

 

ADVERTISEMENT
Tags: