Life

De ce a vândut Emag televizoare și telefoane la 8 lei. Cum a fost posibilă o asemenea eroare și ce decizie au luat reprezentanții companiei

Emag a ajuns să vândă telefoane și televizoare cu sume cuprinse între 1 leu și chiar și 8 lei. Cum a fost posibil acest lucru?
25.03.2023 | 16:00
De ce a vandut Emag televizoare si telefoane la 8 lei Cum a fost posibila o asemenea eroare si ce decizie au luat reprezentantii companiei
Cum a vândut Emag un telefon Samsung pentru doar un leu. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Emag a vândut telefoane, televizoare, laptopuri și nu numai, la prețuri de vis. Un leu, aceasta a fost suma cu care s-a vândut unul dintre cele mai căutate telefoane. De asemenea, un televizor Smart 3D a ajuns să coste 3 lei la Emag. Cum a fost posibil acest lucru?

Cum a vândut Emag un telefon Samsung pentru doar un leu

Să nu vă pară rău că ați ratat oferta, pentru că eroarea de la Emag a avut loc în anul 2014. Iar nenumărate persoane au achiziționat mai bine de 730 de produse la prețuri aproape gratuite, dacă stăm să ne uităm la cât ar fi valorat normal acestea.

ADVERTISEMENT

La acel moment, Emag a listat mai multe reduceri greșite, iar produse extrem de căutate au ajuns să fie vândute pentru sume cuprinse între 1 și 8 lei. La scurt timp, directorul general Emag, Iulian Stanciu, reacționa și spunea că întreaga companie își asumă eroarea.

Astfel, toți cei care au apucat să achiziționeze produsele la prețurile respective, le-au și primit acasă. ”Vom onora absolut toate comenzile, iar produsele vor fi expediate rapid”, spunea Iulian Stanciu în anul 2014, după eroarea companiei.

ADVERTISEMENT

Și totuși ce produse de la Emag sau vândut atunci din cauza unei simple erori? Telefon Samsung Galaxy S4, care de altfel era la mare căutare atunci era redus de la 1.449 lei la doar un leu și a fost și achiziționat, evident, de nenumărați clienți.

Cel mai scump produs vândut în timpul erorii

De asemenea, un televizor LED Smart TV 3D marca Philips, Full HD, cu o diagonală de 117 centimetri s-a vândut cu doar 3 lei. Asta în condițiile în care prețul normal al acestuia era de nu mai puțin de 4.246 de lei. O altă surpriză și o bucurie pentru cei care au marcat momentul a fost Ultrabook Dell Studio XPS Duo 12.

ADVERTISEMENT

Acest produs s-a vândut la Emag pentru doar 3 lei, în loc de prețul normal de 4.796 de lei. În total, Iulian Stanciu explica atunci că valoarea toată a reducerilor greșite era de aproape 1,6 milioane de lei. O sumă destul de mare, pe care compania a fost obligată să o gestioneze.

Care a fost totuși cea mai mare reducere de la Emag la acel moment? Un echipament de rețea, mai exact un switch Cisco Catalyst 2960, care a fost achiziționat pentru doar 8 lei. Asta în condițiile în care prețul său dinainte de eroarea afișată era de 11.190 lei.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că eroarea de la Emag a durat mai bine de trei ore, iar în acest interval, cei care au fost cu ochii pe site au comandat în total 730 de produse. Cu siguranță această eroare nu va fi uitată prea curând, având în vedere că prețurile le-au întrecut până și pe cele de la Black Friday.

ADVERTISEMENT