News

Emailuri false trimise în numele ANAF. Mesajul instituției: Nu deschideți documentul ‘evidența fiscală’!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează asupra unor emailuri false trimise în numele instituției. Ce document nu trebuie deschis de utilizatori.
16.11.2022 | 10:34
Emailuri false trimise in numele ANAF Mesajul institutiei Nu deschideti documentul evidenta fiscala
ANAF, atenționare privind o serie de mesaje false trimise în numele instituției. Emailurile care nu trebuie accesate. Sursa foto: hepta.ro / anaf.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă tentativă de fraudă online sesizată de autoritățile din România. Anunțul a fost făcut miercuri, 16 noiembrie, de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ANAF, atenționare privind o serie de mesaje false trimise în numele instituției. Emailurile care nu trebuie accesate

Într-un comunicat postat în această dimineață pe site-ul oficial, ANAF atenționează cu privire la o nouă campanie de mesaje false.

ADVERTISEMENT

E vorba de o serie de emailuri transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au ”plăți fiscale restante”.

Instituția recomandă cetățenilor care au primit mesajul însoţit de un document, ”evidenţa fiscală”, să nu îl deschidă.

ADVERTISEMENT

”ANAF atenționează asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele instituţiei, prin care contribuabilii sunt informaţi despre ”discrepanţe în evidenţa fiscală”.

Mesajului îi este anexat un document, ”evidenţa fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideţi!”, precizează instituția, în informare.

ADVERTISEMENT

În același comunicat, cei de la Fisc ne sfătuiesc să nu deschidem aceste emailuri şi să nu accesăm documentele anexate sau linkurile din conţinut.

”Nu transmiteţi bani către conturile menţionate! Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160”, mai anunță ANAF.

ANAF emailuri false
ANAF emailuri false. Sursa foto: anaf.ro

ANAF, avertisment privind o campanie de mesaje false și în luna octombrie

În urmă cu doar o lună, ANAF atenționa cu privire la o altă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției. Prin aceasta, contribuabilii erau anunțați că au ”plăți fiscale restante”.

”Mesajului îi este anexat un document, ”factura fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți, în niciun caz!”, transmitea Agenția Națională de Administrare Fiscală, pe 4 octombrie 2022.

Recomandările de atunci ale instituției fiscale au fost similare celor din prezent: ”Nu deschideți aceste emailuri, nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut și nu transmiteți bani către conturile menționate!”

ADVERTISEMENT
Tags: