Life

Emilia Popescu, despre motivul pentru care nu a prins roluri pe marele ecran: ”Poate sunt prea teatrală”

15.07.2020 | 21:45
Emilia Popescu despre motivul pentru care nu a prins roluri pe marele ecran Poate sunt prea teatrala
ADVERTISEMENT

Emilia Popescu este una dintre cele mai apreciate actrițe de pe scena teatrului românesc, însă în ultimii 30 de ani nu  a primit niciun rol pe marele ecran. Asociată cu Teatrul de Comedie, vedeta a vorbit despre motivul pentru care probabil regizorii român nu o doresc în lungmetraje.

Fosta jurată a emisiunii „Dansez pentru tine” de la Pro TV a jucat în numai 4 filme care au apărut în cinematografe și asta se întâmplă în perioada comunismului. Ultimul rol într-un lungmetraj a fost în anul 1991, în filmul „Divorț… din dragoste”, ca ulterior să nu mai primească niciun rol.

ADVERTISEMENT

Devenită cunoscută pentru interpretarea din primul film „Moromeții”, renumita actriță este de părere că înainte de Revoluție nu obținea roluri în filme pentru că era prea „luminoasă”, în timp ce după căderea comunismului a fost considerată, probabil, prea „teatrală”.

Actrița Emilia Popescu, niciun rol în lungmetraje în ultimii 30 de ani. Care e motivul

„Am jucat doar în patru filme, dar știe lumea cine sunt. Glumesc. Regizorii își fac o anumită imagine despre tine și, probabil considerând că sunt actor de comedie, au considerat că această imagine nu s-a prea potrivit cu perioada de după 1990.

ADVERTISEMENT

Atunci se făceau filme care arătau o Românie în care eu păream că nu mă încadrez. Mă gândesc că din cauza asta. Eram prea «luminoasă» pentru ceea ce voiau ei să arate”, a mărturisit îndrăgita actriță pe canalul de Youtube a lui Marius Manole.

Emilia Popescu a interpretat peste 30 de personaje pe scena teatrului, însă și-ar fi dorit extrem de mult să joace și în lungmetraje. Niciun producător de film nu a mai avut încredere în actriță după 1990, deși este renumită pentru proiectele pe care le-a avut de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

De ce actrița Emilia Popescu nu joacă în lungmetraje

Actrița din „Moromeții” a mărturisit că, cel mai probabil, regizorii români o asociază cu altceva sau poate o consideră „prea teatrală” pentru a juca pe marile ecrane. Producătorii de film au evitat-o în ultimii 30 de ani, dar în cele din urmă a primit roluri în seriale.

Mai exact, este vorba de serialele „Agenția matrimonială” și „Ai noștri”, cel din urmă fiind regizat de Dragoș Buliga și difuzat în anul 2017 la PRO TV.

ADVERTISEMENT

„Am făcut câteva filme până în 1990, unul în 1991 și după… gata. Dar am jucat în primul film Moromeții, nu și în cel de-al doilea. E păcat, că a trecut timpul, dar asta e.

Poate că, pentru regizori, sunt prea teatrală și mă asociază cu altceva decât cu ceea ce vor ei să arate în film”, a mai precizat Emilia Popescu legat de motivul pentru care nu este văzută jucând în filme.

ADVERTISEMENT