Sport

Emma Răducanu, decizie radicală după ce a câștigat US Open: și-a concediat antrenorul!

Emma Răducanu, pe urmele Simonei Halep. Britanica a anunțat despărțirea de antrenor după ce a câștigat US Open.
24.09.2021 | 18:43
Emma Raducanu decizie radicala dupa ce a castigat US Open sia concediat antrenorul
Emma Răducanu devine milionară după succesul de la US Open. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cea mai tânără câștigătoare din istoria US Open, Emma Răducanu nu va mai colabora cu Andrew Richardson, antrenorul care a pregătit-o pentru triumful de la Flushing Meadows.

Mai puțin de două luni a durat colaborarea dintre Emma Răducanu și Andrew Richardson, acesta devenind antrenorul oficial al sportivei abia în luna iulie acestui an.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu: ”Am nevoie de altcineva”

Britanica de 18 ani a uimit lumea tenisului prin victoria de la US Open. Pornită din calificări, Emma Răducanu a încheiat competiția fără să fi pierdut vreun set.

Tocmai de aceea anunțul că și-a concediat antrenorul a fost încă un șoc pentru specialiștii din sportul alb. Însă, britanica a explicat care a fost motivația acestui gest.

ADVERTISEMENT

”Sunt într-o nouă etapă a carierei mele și mi-am dat seama că am nevoie de cineva chiar acum, care a avut experiență în WTA la un nivel mai ridicat.

Astfel, mă uit după cineva care a fost la acest nivel și știe de ce am nevoie. Și mai ales asta acum, pentru că sunt atât de nouă aici.

ADVERTISEMENT

Am nevoie de cineva care are mai multă experiență în circuit, care a mai lucrat cu jucătoare aflate în situația mea. Va fi mult de muncă.

Am realizat că în această etapă a carierei mele, în care voi întâlni tot mai des jucătoare de top, am nevoie de altcineva, de o persoană care a mai trecut prin așa ceva”, a explicat Emma Răducanu, citată de Evening Standard.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii britanici îl bănuiesc pe tatăl sportivei că ar fi orchestrat concedierea antrenorului

Tatăl român al sportivei, Ion Răducanu, este cel care i-a ghidat pașii în sport fiicei lui. Încurajată de părintele ei, Emma a practicat mai multe sporturi până să ajungă să exceleze în tenis.

De altfel, jurnaliștii de la The Telegraph notează că Ion Răducanu este cel care a ”gândit mereu în avans, ca un adevărat geniu, fiecare pas al ascensiunii Emmei în circuitul mondial de tenis.

De altfel, englezii susțin că Ion Răducanu a schimbat foarte mulți antrenori ai fiicei lui considerând că fiecare tehnician va aduce un plus în evoluția tinerei sportive.

ADVERTISEMENT