Sport

Emma Răducanu, dialog inedit cu fanii de la Cluj-Napoca: „Nu pot să vorbesc foarte bine, dar iubesc România!”

Emma Răducanu a avut un dialog inedit cu fanii de la Cluj-Napoca, care au venit să o vadă în cadrul turneului Transylvania Open.
24.10.2021 | 18:00
Emma Raducanu dialog inedit cu fanii de la ClujNapoca Nu pot sa vorbesc foarte bine dar iubesc Romania
ADVERTISEMENT

Emma Răducanu (24 WTA) o va înfrunta luni pe Polona Hercog (123 WTA), în prima rundă de la Transylvania Open.

Emma Răducanu, dialog inedit cu fanii de la Cluj-Napoca

După unul dintre antrenamentele efectuate la Cluj-Napoca, Emma Răducanu s-a oprit să vorbească cu fanii din tribune. Aceasta le-a transmis că nu poate să vorbească foarte bine limba română, însă, totodată, și-a exprimat dragostea pentru România și Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

„Nu pot să vorbesc foarte bine, dar pot să încerc. Oamenii au fost foarte prietenoși cu mine. Iubesc România și Cluj-Napoca”, a spus Emma Răducanu, într-un dialog cu fanii din tribune.

Emma Răducanu, care reprezintă Marea Britanie, se află pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep, astfel că cele două jucătoare se pot întâlni în semifinale.

ADVERTISEMENT

În primul tur, Simona Halep (19 WTA) o va înfrunta pe conaționala Gabriela Ruse (83 WTA).

Emma Răducanu va evolua cu tribunele goale

Din păcate, meciul dintre Emma Răducanu și Polona Hercog se va desfășura fără spectatori, deoarece, începând de luni, în România va intra în vigoare noul set de restricții, care, printre altele, prevede interzicerea accesului spectatorilor la competițiile sportive, pentru 30 de zile.

Noile restricții aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) au dus la reacții virulente din partea organizatorilor Transylvania Open.

ADVERTISEMENT

„Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației. Noi am luat absolut toate măsurile de siguranță necesare și suplimentare. Capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri, la 1.500 de locuri pe zi, tocmai pentru a respecta legea și măsurile de siguranță.

ADVERTISEMENT

Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate.

Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului.

ADVERTISEMENT