Sport

Emma Răducanu va ajunge mai „tare” decât Maria Sharapova: „Fata de un miliard de dolari”

Emma Răducanu are un an fantastic, dar calificarea în finala US Open a făcut întrega lume să vorbească despre perspectivele pe care le are.
10.09.2021 | 19:56
Emma Raducanu va ajunge mai tare decat Maria Sharapova Fata de un miliard de dolari
ADVERTISEMENT

Sportiva britanică cu origini românești în vârstă de 18 ani se va lupta pentru trofeul de la Flushing Meadows cu canadianca Leylah Fernandez (19 ani).

Răducanu a început turneul de la New York din calificări. A disputat trei meciuri până să ajungă pe tabloul principal și alte șase în drumul spre finală. Britanica nu a pierdut nici un set la US Open.

ADVERTISEMENT

Celebritatea Mariei Sharapova, pusă în pericol de Emma Răducanu

Performanța reușită de Emma Răducanu la US Open a atras atenția tuturor specialiștilor, iar britanicii vorbesc despre o nouă stea în lumea tenisului considerând că puștoaica are toate calitățile pentru a deveni mai celebră decât Maria Sharapova.

Experții în marketing vorbesc despre faptul că ascensiunea pe terenul de tenis se va vedea imediat și în conturile sportivei, aceasta urmând să câștige sume impresionante din contracte de publicitate cu cele mai mari brand-uri ale lumii.

ADVERTISEMENT

Răducanu colaborează cu Max Eisenbud, unul dintre cei mai importanți agenți din tenis și omul care a ajutat-o pe Maria Sharapova să câștige peste 20 de milioane de dolari din sponsorizări.

Britanica, asaltată de oferte

Chiar dacă este abia la început de drum, jurnaliștii britanici sunt încântați de ascensiunea jucătoarei cu origini în România, iar cei de la Evening Standard o numesc pe sportivă ”Radu-cash-u”, anticipând faptul că Emma Răducanu va deveni o adevărată vedetă și o ”fabrică de bani”.

ADVERTISEMENT

Faptul că este extrem de tânără, dar și pentru că arte carismă și rezultate o fac pe jucătoarea de tenis să fie o țintă atractivă pentru marile firme. În plus, Tim Crow, un specialist în marketing, consideră că originile române, chineze și canadiene, dar și faptul că reprezintă Marea Britanie, reprezintă un alt punct de atracție.

”Nu am primit atât de multe telefoane de la companii marii, care sunt interesate ca Emma Răducanu să apară în spoturi publicitare, de la primul titlu mondial al lui Lewis Hamilton. Dacă va câștiga US Open, va devenit cea mai importantă figură din sportul englez pentru brandurile mari, toți vor dori să se folosească de imaginea ei”, a spus Tim Crow, pentru The Guardian.

ADVERTISEMENT

Răducanu, comparată cu Serena și Graf

”Totul va depinde și de rezultate, dar premisele sunt extrem de favorabile. E prima sportivă din Marea Britanie – exponentă a generației Z – care obține asemenea performanțe într-un sport atât de popular. Tenisul e iubit peste tot în lume și în jurul lui se învârt sume amețitoare.

Dacă va câștiga turnee de Grand Slam, aș pune-o lângă Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial. Aș îndrăzni să o numesc ‘bilion dollar-girl’ (n.r.- fata de un miliard de dolari). Dar pentru asta e nevoie de multă constanță, nu poți să dai o singură lovitură, la un turneu, apoi să dispari”, a declarat Mark Borkowski, expert PR.

Emma Răducanu va ocupa, de luni, cel puțin locul 32 în clasamentul mondial, iar ascensiunea ei ar putea fi de-a dreptul colosală, până pe poziția a 23-a, dacă va câștiga trofeul. Și veniturile jucătoarei de tenis sunt pe măsura evoluțiilor impecabile de la US Open. Pentru calificarea în finală și-a asigurat un cec în valoare de 1.250.000 de dolari, iar dacă se va impune în fața canadiencei Leylah Fernandez, va primi din partea organizatorilor un cec de 2,5 milioane de dolari.

ADVERTISEMENT