Sport

Emoţionant! Nicholas a marcat primul gol în Dinamo – FCSB. Care e povestea băiatului de 5 ani

Lovitura de start a partidei Dinamo - FCSB a fost dată de Nicholas, un tânăr copil de 5 ani care o poveste senzațională de viață. Micuțul a fost aplaudat de întregul stadion.
26.11.2023 | 22:26
Emotionant Nicholas a marcat primul gol in Dinamo  FCSB Care e povestea baiatului de 5 ani
Emoţionant! Nicholas a marcat primul gol în Dinamo - FCSB. Care e povestea băiatului de 5 ani
ADVERTISEMENT

Băiatul a schimbat o pasă cu Nicu Grameni, crainicul stadionului, după care a fugit să dea gol. După o cursă de 50 de metri, micuțul a trimis mingea în poartă, moment în care fanii ambelor echipe au izbucnit în urale. Nicholas a fost născut cu o malformație, însă a fost salvat de Asociația Blondie, care a folosit o ambulanță aeriană.

Emoţionant! Nicholas a marcat primul gol în Dinamo – FCSB

Clubul Dinamo a fost impresionat de povestea acestui copil și de munca depusă de asociație, astfel că a decis să se implice pentru a strânge fonduri pentru această asociație. Scopul final este achiziționarea unui avion propriu, care să salveze viețile a sute de copii. Așa cum arată chiar pe site-ul oficial al Asociației Blondie, scopul era ca în 2021 să fie creat primul serviciu de ambulanță medicală aeriană din România.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, în 2020 asociația a efectuat 30 de zboruri medicale, transportând 38 de copii și 4 adulți la tratament în Milano, Roma, Bologna, Palermo, Catania, Freiburg, Barcelona, Zurich și Istanbul. De menționat că 18 copii dintre cei care au zburat spre tratament în străinătate aveau vârsta de sub un an, iar cel mai mic pacient transportat avea doar 11 zile.

Aceste zboruri speciale au fost efectuate cu avioane comerciale plătite sau avioane medicale închiriate din alte țări europene. Costul total al curselor aeriene decontat de Asociația Blondie a fost în 2020 de aproximativ 400.000 euro, bani proveniți din donații. Trebuie apreciat că toți pacienții au avut parte de acest serviciu gratuit, mai ales că nu toată lumea își permitea astfel de curse.

ADVERTISEMENT

Cei de la Asociație Blondie spun că au început să organizeze aceste zboruri speciale din cauza pandemiei, pentru că în acele vremuri era tot mai greu ca oamenii să ajungă la destinația dorită în timp util pentru a-și trata problemele medicale. Mai mult, nu toată lumea își permite să plătească bani grei pentru a accesa astfel de zboruri de tip ambulanță aeriană.

“Am ajuns să organizăm aceste zboruri dintr-o nevoie care a apărut odată cu pandemia. Am organizat primul zbor cu gândul să ajutăm un copil să ajungă acasă și iată, azi am ajuns la zborul cu numărul 30. Credem că este momentul ca și România să aibă o ambulanță aeriană, este nevoie de ea și cu fiecare zbor efectuat ni se confirmă această nevoie.

ADVERTISEMENT

Visul nostru este să cumpărăm un avion medical și să oferim astfel primul serviciu gratuit de ambulanță aeriană din România. Ne-am propus în 2021 să luăm un avion medical și să îl putem face cadou copiilor și tuturor pacienților care au nevoie să se trateze în străinătate și care nu își permit să plătească transport medical”, declara Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie.

Din momentul în care a izbucnit pandemia de Coronavirus, Asociația ”Blondie” a adus acasă cu avioane închiriate zeci de copii rămași blocați în diverse spitale din Europa, din cauza suspendării curselor aeriene de linie. Primul zbor a fost efectuat pe 27 martie 2020, însă după aceea asociația a început să ducă cu avionul copii care aveau nevoie de operații urgente în străinătate, care nu puteau fi făcute în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Așadar, băiețelul în vârstă de 5 ani care a dat lovitura de start în derby-ul Dinamo – FCSB, Nicholas, este doar unul dintre sutele de copilași salvați de Asociația Blondie. În acest context, dinamoviștii promit să rămână alături de Asociația Blondie pentru a strânge fondurile necesare și următoarelor proiecte care vor avea prioritate pe agenda asociației.

ADVERTISEMENT
1,65 este cota BETANO pentru pronosticul „NG” la meciul FCSB - Oțelul Galați